Serier

Första titten | Mayans M.C.

Innehåller recensionsexemplar av 20th Century Fox

Titel: Mayans M.C.
Skapare: Elgin James och Kurt Sutter
Medverkande: JD Pardo, Clayton Cardenas och Sarah Bolger 
Genre: Crime, Thriller och Drama
År: 2018 –
Network: FX

Mayans M.C. är en spinoff på Sons of Anarchy. Serien som jag rätt nyligen avslutade och gillade väldigt mycket. Det var nästan jobbigt att säga hejdå till karaktärerna. Snart kommer andra säsongen av denna spinoff, så vad passar inte bättre än att börja se den första.

Den handlar om EZ Reyes, som gick från duktig Stanford-kille till att hamna i fängelse. Nu när han är ute blir han en prospekt för motorcykelgänget Mayans som hans bror är medlem i.

Eftersom detta är en ”Första titten”-inlägg, så har jag enbart sett första avsnittet och kommer göra min bedömning ut efter det. Om det är någonting jag kommer vilja fortsätta se på.

Jag är intresserad av att se mer av Mayans M.C. Fick tyvärr inte samma känsla för den som med Sons of Anarchy. Jag vill väl inte jämföra de allt för mycket, men det är nästan svårt att låta bli. Här får vi följa EZ, som är en prospekt och därmed har ingenting att säga till om hur klubben ska skötas. Det var en del jag gillade med Sons, hela maktstyret och deras olika planer för att hämnas eller skapa nya affärer.

EZ kan bli en intressant karaktär. Det första avsnittet berättar en hel del. De lägger fram alla korten på bordet, så vi vet vad vi ska förvänta oss. Vi får se den duktiga sidan av EZ när han var en vanlig kille som gick på Stanford. Till att han nu är med i ett motorcykelgäng, men arbetar för DEA. Han är inte bara en prospekt utan även en mullvad. Han har det inte alls lätt framför sig. Hans bror, Angel, har tröttnat på att klubben gör allt vad kartellen säger åt de att göra och börjar ta saken i egna händer. Utan att klubben är medveten om det. De lägger helt enkelt fram stora problem redan i början. Och stora problem, det är vi vana med från Sons.

Emilio Rivera som karaktären Marcus Alvarez Foto: FX
Emilio Rivera som karaktären Marcus Alvarez Foto: FX

Även om vi följer EZ så får vi ändå följa med in till bordet. Om vi inte hade fått det hade jag varit mer tveksam. Det sker intressanta och viktiga saker där inne. Det visar dock på en stor klyfta i klubben. Och jag hade kanske önskat att den vore mer av en familj. De har en mullvad, en person som skadar klubben i sitt försök att hjälpa till, en kartell som driver på. Klubben har en stor inre kris, och jag tror inte de själva förstår det helt fullt ut.

Gillade att vi fick se Alvarez. Antar att han inte kommer vara med särskilt mycket. Men det var kul. Hade varit väldigt konstigt om han inte visade sig alls. Blev nästan känslosam när Sons kom förbi för att hjälpa till. Kul att se Robert Patrick igen i sin väst. Även om han inte var med särskilt mycket. Vi fick även se Gemma i en av tillbakablickarna när EZ är i fängelse, och fick besök av sin nu ex. Som är tillsammans med kartell-killen. Där är det drama som bara väntar på att ske.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *