listor

En lista om julen

Julen

Vad är dom första fem orden du kommer att tänka på när du tänker på julen?

Mys, familj, snö, paket & julgran!

Tänker du göra något annorlunda i jul till skillnad från förra året?

Inga paket & ingen stress kring det. Visst, jag älskar paket – både att ge & få – men det är fortfarande ingen stress. Den enda julklappen vi ska ge är till J’s kusin, så den ligger ensam under vår gran till vi åker ner till familjerna. Firar det inte heller med min familj i år utan sambons. Fast vi börjar några dagar innan med mina föräldrar.

Fortsätt meningen ”ingen jul utan….”?

god mat, gott sällskap & en julgran.

Julen

Viktigaste grejen på julbordet?
Min fars Janssons frestelse. Det är verkligen svårt att ha ett julbord utan det. Annars utbudet av sill, lax, julskinka & julgodis.
Skulle du kunna tänka dig att fira jul utomlands?

Nej, eller jo, kanske. Men inte i ett varmt land där en spenderar julen med att ligga vid poolen. Jag är verkligen inget fan av snö & kyla. Men en gång per år ska det faktiskt vara så.

Vad ger dig mer julstämning; svenska eller amerikanska jullåtar?

Svenska. Det finns olika kategorier av jullåtar; ”Svenska traditionella”, ”Amerikanska som är bra året runt”, ”Svenska löjliga låtar en älskade som barn”, ”Artister som släpper en julskiva bara för att” & ”Svenska låtar med en kristen ton”. Jag gillar nästan varje kategori, förutom att jag inte alls förstår varför varenda artist måste släppa en julskiva.

Julen

Vilken julfilm är bäst? 
När det är jul vill jag helst alltid hinna se på Tomten är far till alla barnen, Love Actually & såklart Fanny & Alexander.
Föredrar du lussekatter eller pepparkakor?

Pepparkakor! De kan jag äta i mängder av. Som de är. Tillsammans med ost eller ädelost. Medan lussekatter kan bli för mycket av ibland. Plus då måste jag alltid plocka ut russinet.

Brukar ni öppna julklappar på morgonen eller kvällen? 

Julstrumpan på morgonen och alla paketen på kvällen. Jag & min bror har alltid fått ett litet paket i julstrumpan av våra föräldrar fram till vi blev ändå ganska gamla. Men det har alltid varit en liten grej som en skulle kunna leka med under dagen. Kunde vara allt från en tidning, godis till lego (bästa!). I år var J rolig nog att faktiskt ge mig en nyckelring i julstrumpan, men vid lucia pga vi inte skulle ge varandra julklappar. Men att ge mig någonting med en tardis har blivit en tradition som vi inte bör bryta.

Julen

Brukar du köpa en julkalender av något slag till dig själv?
Nej, faktiskt inte. Vi hade ibland hemma en sådan där stor där det är små paket för varje dag. Men det var bara jobbigt att fixa. Kanske vill göra det när det faktiskt är barn som är inblandade i vårt julfirande.
När är det okej att börja julpynta tycker du?

Första advent! Det är då jag sätter igång i alla fall. Brukar vanligtvis vänta med julgranen, men eftersom vi inte firar julen hemma så kan en sätta upp den tidigare så en får njuta av den.

Och sista frågan – hur pepp är du i detta nu på julen?

Det har tagit en stund för mig att förstå att det faktiskt är jul snart. Det känns som det har varit så för många. Solen skiner, ingen snö och bara lite kyla. Men nu när jag börjar förstå på riktigt tycker jag att det ska bli superkul och supermysigt. Älskar julen!

Listan kommer ifrån johanna utterberg, med vissa ändringar. 

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *