Serier

Drick som Don Draper

drink

Äntligen fredag! Passande tänkte jag komma med en härlig drink. Blir ett återkommande tema då jag har flera andra drinkar som jag skulle vilja göra och visa er. & med göra menar jag självklart titta på när J gör dem och sen njuta av dem. 

Första drinken ut är Old Fashioned som ni kan se Don Draper dricka då och då i Mad Men. Det är hans favoritdrink och varje gång han har möjlighet beställer han den. Även om han väldigt sällan själv gör den.

Old Fashioned är en som ni förstår av namnet en gammal drink som var populär redan på 1800-talet och har varit en favorit bland flera kända personer, bland annat Roosevelt. En klassisk drink som inte alls är svår att göra. Det ska vara godare om en kokar ett riktigt sockerlag, men om en inte hinner med det går det självklart bra att göra på det sättet vi gjorde.

drink

INGREDIENSER, en drink

– 4 cl bourbon
– 2 stänk Angostura Bitter
– en sockerbit
– sodavatten
– is
– apelsinskal/bit
– cocktailbär

GÖR SÅ HÄR:

Lägg sockerbiten i ett glas och stänk två droppar Angostura Bitter. Häll på lite sodavatten och lös upp sockerbiten. Hjälp till med en sked. Fyll glaset med is och häll på bourbon. Rör om och dekorera med en apelsinskiva och ett rött cocktailbär.

drink

3 kommentarer

  • Seriereflektioner

    Roligt koncept! Jag borde gilla old-fashioned men jag har så svårt för whisky. Som du säger är det verkligen en klassisk drink för många ”maktmän”. Jag gillar när apelsinskalet är lite curlat, men det är nog svårt att få till hemma. 🙂 Nu blev jag sugen på att gå ut och ta en drink ikväll!

    • karinsuniversum

      Tycker whiskey är jättebra som grund i en drink. Ja curlat apelsinskal försökte jag mig inte ens på. Du får göra drinkar hemma istället! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *