Serier

American Gods | Lemon Scented You

American Gods

Det är nu som vi får faktiskt reda på vilka Shadow och Mr. W kämpar emot. Vi har tidigare förstått att det är de nya gudarna, och vi har stött på Media & Technical Boy. Men inte riktigt kanske fattat själva omfattningen – men nu när vi har träffat Mr. World och fått ett ansikte på honom. Ja, då börjar vi förstå. Kul!

Vi börjar som vanligt med en inledning till hur gudarna kom till USA. Den här gången är det annorlunda, pga det är animerad sekvens. Det är också den äldsta guden vi någonsin har sett. Det är 14 000 år före kristus och handlar om Atsula och hennes gud Nunyunnini. Nunyunnini är en gud som har blivit glömd och därför försvunnit. Det är just det som Mr. W kämpar mot. Han och alla andra vill inte försvinna pga folk glömmer de och istället tillber de nya gudarna.

Förra avsnittet var helt Laura, men vi har inte helt glömt bort henne här. Ska bli roligt att få se vad hon sysslar med jämsides med huvudspåret med Shadow. Här träffas de på motellet, dvs, där vi avslutade förra avsnittet. Älskar att han kastar en kudde på henne för att se om hon är verklig. Älskar också att han väljer att konfrontera henne angående Robbie. Annars hade hon en fight med Mad Sweeney. Han vill ha tillbaka sitt coin, och hon vill inte ge det. Bästa var väl att han ’dränkte’ henne, och polisen kom. Men hon är ju inte riktigt död. Stackars Mad.

Det som inte fick hända, det hände. Både Shadow och Mr. W tas in av polisen för deras bankrån. Det var en anonym källa som fick dit dem. Intressant! Men efter deras ganska dåliga polisförhör så får de sällskap av tre andra. Nämligen Media, Mr. World och Technical Boy som ska be om ursäkt för sist. Hela den scenen är ganska intensiv. Och de nya gudarna erbjuder Mr. W en väg ut. Ett sätt att bli ihågkommen som en ny gud istället för den gamla han nu är. De låter honom fundera på det medan de går därifrån. Och Shadow är lika underbar som vanligt. ”Did that just happen?”

+ Vi fick träffa på Mr. World
– Kommer faktiskt inte på något minus…
? Spindeln som hjälper till med Mr. W handbojar och som är enligt honom en vän. Är det Anasi?

American Gods S01E05 American Gods S01E05

vad tyckte ni om detta avsnitt?


Tidigare texter om American Gods:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *