Filmer

Två skräckfilmer jag har sett den senaste tiden

Jag har sett lite skräckfilmer den senaste tiden. Så jag tänkte helt enkelt skriva om de två nu. En ny som klassats som en av de bästa från 2010-talet och en klassiker. Vill inte ha hela bloggen full av recensioner så skriver nästan nu för tiden enbart recensioner om nyare filmen. Men kunde inte låta bli att slänga in en till. Det är ju ändå en klassiker.

Skräck The Witch

The Witch, 

Regissör: Robert Eggers
Medverkande: Anya Taylor-JoyRalph Ineson & Kate Dickie
Genre: Horror & Mystery
Längd: 1 tim 32 min
Premiär: 2015
Land: USA & Kanada

handling,
New England in the 1630s: William and Katherine lead a devout Christian life with five children, homesteading on the edge of an impassable wilderness. When their newborn son vanishes and crops fail, the family turns on one another. Beyond their worst fears, a supernatural evil lurks in the nearby wood. / Letterboxd.com

jag tycker,
Det är 1630-talet och nybyggarna slår sig till ro i USA. Den är vacker, långsam och stundtals obehaglig. Gillar verkligen den här lite mer lågmälda skräckfilmen. Jag har hört att folk tycker detta kan vara 2010-talets bästa skräckfilm. & kanske inte riktigt så långt kan jag dra det. Men den är bra! Verkligen.

The Witch ska vara en folksaga, vilket jag tycker att de lyckas med. Scenografin är vacker att titta på samtidigt som den spelar en stor roll. Både i hjälp med stämningen, genren och handlingen. Skogen blir nästan som om den vore hämtad ur en sagobok, kanske John Bauer. Intressant och bra film!

★★★½

Skräck Texas Chain Saw Massacre

Texas Chain Saw Massacre, 

Regissör: Tobe Hooper
Medverkande: Marilyn BurnsEdwin Neal &  Allen Danziger
Genre: Horror
Längd: 1 tim 23 min
Premiär: 1974
Land: USA

handling,
Five friends visiting their grandfather’s house in the country are hunted and terrorized by a chain-saw wielding killer and his family of grave-robbing cannibals. / Letterboxd.com

jag tycker,
En av de läskigaste filmerna? Ja, Motorsågsmassakern är ingen dans på rosor. Den är obehaglig. Den trycker lite på där jag tycker det är som mest läskigt. Nämligen människor som bara gör detta för sakens skull. Speciellt när det är en familj som fortsätter det här beteendet i flera generationer.

Detta är en genuin skräckfilm. Jag gillar den väldigt mycket, även om jag tyckte den var stundtals obehaglig. Men det är ju precis det som skräckfilmer ska vara. Den är riktigt snygg och har mycket mer djup och betydelse än vad man först tänker. De som ser på den här i dag och tycker den är långsam och tråkig – ni kan se den igen och verkligen fundera på en gång till innan ni yttrar er.

★★★★½

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.