Filmer

Filmrecension | Spider-Man 2

Spider-Man 2Titel: Spider-Man 2
Regissör: Sam Raimi
Medverkande: Tobey Maguire, Kristen Dunst och Alfred Molina
Genre: Action & Adventure
Längd: 2 tim 7 min
Premiär: 25 juni 2004
Land: USA

Jag är som tidigare nämnt helt ny i Spider-Man-världen. Ni kan läsa min recension om första filmen här om ni vill. I den här filmen fortsätter Peter Parker att rädda världen samtidigt som hans vardagliga liv faller mer och mer isär. Han kämpar med att vara två olika personer samtidigt. 

Jag hade hört att folk anser att tvåan är den bättre, och en del av mig vill ändå hålla med. Dock är den inte ofantligt mycket bättre än ettan. Båda är fortfarande underhållande, men inte världens bästa film direkt. Ingen wow-faktor som slår till. Men jag antar att en sommarkväll 2004 så var det kanske så.

Doc Ock slår Green Goblin, 

Willem Dafoe gjorde rollen som Green Goblin bra i första filmen. Trots att själva karaktären var rätt svag. Här är det istället tvärtom. Doc Ock är läskigare och en coolare motståndare till Spider-Man. Men Alfred Molina är tråkigare än Dafoe. Fast samtidigt gör han det riktigt bra. Frågan är om det verkligen är Doc Ock som är antagonisten i den här filmen. Det kanske är mer Henry (spelad av Franco). Han driver ju verkligen sitt hat mot Spider-Man. Medan Doc Ock bara vill att hans uppfinning ska fungera, och drivs istället av det, plus såklart hans förvandling. Att Henry drivs av hatet och hämnden för sin far gör så hela filmen får mer dramatik och konflikter. Så det inte enbart är actionscener på varandra.

för mycket rosa moln, 

Men såklart måste actionscenerna blandas med kärlek. & inte vilken kärlek som helst utan Peters kärlek till Mary Jane. Flickan som han fick, men var tvungen att lämna på grund av hans identitet som Spider-Man. Han beter sig rätt kasst mot henne. Jag förstår att han inte vill skada henne. Men att förvänta sig att hon ska vänta på honom i hundra år är bara idiotiskt. Tyvärr handlar inte Spider-Man 2 enbart om konflikten mellan de två identiteterna – Peter Parker & Spider-Man – utan också om hur han ska ha Mary Jane och sina krafter samtidigt. Hade önskat att det var mindre dramascener mellan de två och mer mörkret. Det här är en superhjältefilm som kräver mer mörker. Definitivt.

★★★

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.