Filmer,  samarbeten

Sideways, en film som får mig att längta tillbaka

Det här är ett samarbete med C More

Sideways
Foto: 20th Century Fox

Många av er vet att jag i april besökte Kalifornien, närmare bestämt San Francisco. Vi åkte bland annat till Ford Coppla Winery och drack vin. Supermysigt! Direkt när vi kom hem bestämde vi oss för att titta på Sideways för att behålla den känslan. Och nu kan ni också göra det på ett väldigt enkelt sätt. För den finns nu på C More!

Sideways handlar om två stycken män och deras jakt på vin, kvinnor och kanske sig själva. Paul Giamattis karaktär Miles, är en ensam och bitter man, och anordnar en vinresa i Kalifornien som svensexa för sin bästa vän Jack (Thomas Haden Church). En resa som kanske passar Miles bättre, men som ändå Jack uppskattar för dess undanflykt och chansen att leva lite extra inför bröllopet som väntar.

Jag älskar människor som är passionerade över saker och ting. Kan lyssna i flera timmar när folk berättar om vad de tycker är intressant för en ser hur deras ögon lyser. Tror det är därför jag uppskattade Sideways så mycket. Här har vi Miles som ger ett tal, väldigt emotionellt, kring vin och framför allt kring Pinot Noir. Som ni förstår, det är en film om vin. Ett ämne som många kan tycka är tråkigt, men jag försäkrar er, det här är inte tråkigt.

Men samtidigt är det kanske inte alls en film om vin. Det finns så mycket bakomliggande som möjligtvis har en större plats i filmen än vinet. Nämligen kärlek och vänskap. Men även om att hitta sig själv och försök till att definiera sig och sitt liv.

Sideways är en väldigt bra skildring, speciellt kring karaktärerna. Vi har en bitter och deprimerad man som försöker stå upp för sig själv. Sedan har vi också Jack som blir motsatsen till honom och nästintill antagonisten. Det är en sådan bra beskrivning av karaktärerna och vi kan alla hitta dessa personer i vår närhet.

Det är verkligen en supermysig film om ett härligt område i Kalifornien. Vi behöll känslan en stund till efter vi sett filmen. Men det räckte inte riktigt hela vägen och jag skulle tro att vi båda längtar tillbaka till att göra en mer omfattande resa, ungefär som Miles och Jack, och bara njuta av miljön och självklart vinet.


Prova C More i en hel månad!

C More var också i det här samarbetet snälla att bjuda på en månad för er som vill prova på utbudet hos dem. Där ni bland annat finner Sideways. Klicka på den här länken för att komma till erbjudandet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.