Filmer

Filmrecensionen | Jaws

JawsTitel: Jaws
Regissör: Steven Spielberg
Medverkande: Roy Scheider, Robert Shaw & Richard Dreyfuss
Genre: Drama & Thriller
Längd: 2 tim 4 min
Premiär: 20 juni 1975
Land: USA

handling, 

A giant great white shark arrives on the shores of a New England beach resort and wreaks havoc with bloody attacks on swimmers, until a part-time sheriff teams up with a marine biologist and an old seafarer to hunt the monster down. / IMDB.com

jag tycker,

Jaws kan mycket väl vara en av de bästa filmerna som någonsin gjorts & därför är mitt betyg ingen förvåning. Detta är en fem av fem-film. Det kommer inte ske ofta, men ibland är jag väldigt generös. Och det här är ett av dem. För den är verkligen så bra.

Den ser väldigt bra ut, även om den nu börjar bli lite gammal. Okej, själva hajen kanske inte är supersnygg, men allt runt omkring är snyggt! & det brukar vara ett ganska bra tecken på en film med hög kvalité. Det finns en stor anledning till varför människor blev livrädda för vatten efter att ha sett Jaws. & jag förstår dem. Det är farligt.

Jag tycker om att det tar hundra år innan en får se hajen. Den är väldigt stämningsbyggande, även om jag tror anledningen var inte endast det utan också låg budget. Men det fungerar bra! Egentligen fungerar allt. Handlingen, karaktärerna, skådespelarna, musiken. Den var ett mästerverk då & den är lika bra i dag.

★★★★★

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.