Filmer

Filmrecension | Hell or High Water

Hell or High Water

Titel: Hell or High Water Regissör: David Mackenzie Medverkande: Jeff Bridges, Chris Pine Ben Foster Genre: Western, Drama & Crime Längd: 1 tim 42 min Premiär: 2016 Land: USA

Handling,

En frånskild far och hans kriminella äldre bror har en plan att rädda sin familjs ranch genom att råna flera banker.

Jag tycker,

Hell or High Water är en western-rulle som lyckas förvåna mig. Jag tänkte att den skulle vara bra, ganska medioker, men jag gillade den mer än vad jag förväntade mig att jag skulle göra. Det kändes konstigt att se Chris Pine i en seriös film. För mig är han fortfarande romantiska komedi-snubben à la Just My Luck. Så det var väldigt välkomnande att se något mer… ja, bättre. Hell or High Water kändes inspirerad av No Country for Old Men vilket inte är så konstigt, och absolut inget dåligt betyg.

”I’ve been poor my whole life, like a disease passing from generation to generation.
But not my boys, not anymore.”

På ena sidan har vi Chris Pine, rånare men fortfarande protagonisten och hans lite halvt galna bror. På andra sidan har vi  Jeff Bridges som också är protagonisten fast polis. Det är en slags duell mellan de utan att de knappt möts utan blir mer av en jakt. Det är kul att ha en protagonist på varje sida för jag har ingen aning om vem jag vill ska ”vinna”. Vill det bästa för de båda.

Gillar våldet, och att det känns realistiskt. Gillar dialogerna för de också känns äkta. Älskar musiken så otroligt mycket. & just nu gick jag från att ge den en tre och en halv till en stabil fyra. Tänka sig vad en kan komma på medan en skriver och tänker tillbaka.

★★★★

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.