Filmrecension | Fantastic Beasts and Where to Find Them

Fantastic Beasts and Where to Find Them
Titel: Fantastic Beasts and Where to Find Them
Regissör: David Yates
Medverkande: Eddie Redmayne, Katherine Waterston & Colin Farrell
Genre: Fantasy & Adventure
Längd: 2 tim 13 min
Premiär: 8 november 2016
Land: USA & England

Handling,

The adventures of writer Newt Scamander in New York’s secret community of witches and wizards seventy years before Harry Potter reads his book in school.

Jag tycker,

Det här är som att titta på Rogue One eller Hobbit. Vi vet att det aldrig kommer att bli desamma som originalet. Men det är ändå trevligt att hälsa på i den magiska världen som J.K. Rowling har byggt upp runt Harry Potter. Det kan ju inte bli dåligt… eller hur?

Jag har tyvärr lite problem med den här filmen. Dels är att den vill mer än vad den har plats med. Det känns som de byter fokus lite då och då, när de lika med skulle kunna hålla sig fast vid ett. Storylinen med The New Salem Philanthropic Society (NSPS) var ju väldigt intressant, men bara något de nämnde för att sopa under mattan. Sen var det arbetet med att finna varelserna från väskan, Grindelwald och hela den där vem är barnet som förstör New York? Förstår ni, det är alldeles för mycket i en film.

En sak som jag inte alls förväntade mig var att jag tyckte om Colin Farrell i den här miljön. Det var nog det jag såg minst fram emot. Tyckte han var riktigt bra som the bad guy. Riktigt roligt att se. Tyvärr tyckte jag väl att hans karaktär slutade rätt tråkigt. Däremot blev jag besviken på mer eller mindre alla andra. Eddie Redmayne är bra på att spela osäker, förvirrad, osocial person men att se honom göra det genom hela filmen var bara tråkigt.

Tillbaka till de bra sakerna. Varelserna var bra gjorda och jag gillade dem. Kostymerna var snygga och jag är alltid för att se filmer som utspelar sig under 1920-talet i New York. Hoppas att den andra filmen som kommer 2018 är mycket bättre. För jag blev lite besviken. Men samtidigt uppskattade jag den. Väldigt osäker i min åsikt helt enkelt.

★★★½

Du kanske också vill läsa

9 kommentarer

  1. Förstår precis va du menar med att man vill hälsa på i den världen..men får man en sådan hp-myskänsla i den här filmen? Tänker att det måste vara annorlunda i 1920-tals New York.

    1. Inte jättemycket HP-känsla tyvärr. Försvinner lite när de inte är i England också.

  2. Jag hade inte några förväntningar på denna filmen när jag skulle se den. Utan var inställd på en halvdålig Harry Potter kopia. Så jag var jätte nöjd när jag gick ut från bion. Jag såg den dock så tidigt att jag inte hade hört någon annan prata om den, för jag anar att jag hade känt annorlunda om mina vänner gick runt som mig och älskade filmen 😉

    1. Det är jättebra att inte ha några förväntningar! Bara dumt att ha det, haha!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *