Filmer

Filmrecension | Arrival

Arrival

Titel: Arrival
Regissör: Denis Villeneuve
Medverkande: Amy AdamsJeremy Renner & Forest Whitaker
Genre: DramaMystery & Sci-Fi
Längd: 1 tim 56 min
Premiär: 2016
Land: USA

Handling,

When twelve mysterious spacecraft appear around the world, linguistics professor Louise Banks is tasked with interpreting the language of the apparent alien visitors. / IMDb.com

Jag tycker,

Arrival har varit en film som jag har länge velat se. Men har nog inte haft allt för höga förväntningar på. Ville inte att det skulle bli en Interstellar (som jag blev besviken på). Men som min sambo så fint uttryckte sig så var Arrival det som Interstellar hoppats att den skulle vara.
Denis Villeneuve som gjort ett fint jobb som regissör har gjort filmer som jag önskar att jag har sett. Jag måste verkligen se Prisoners och Sicario. Jag har hört mycket bra om dem. Sedan har han såklart också gjort Incendies som jag gillar väldigt mycket. Så helt enkelt hade Arrival en bra förutsättning för att jag skulle gilla den. Tillsammans med skådisar som Amy Adams, Jeremy Renner och Forest Whitaker. Helt enkelt väldigt bra förutsättningar att detta ska bli riktigt, riktigt bra. Och jag tyckte om den! Kände nästan att jag kunde pusta ut efteråt.
Den var vacker, som de ofta brukar vara i den här kategori av filmer. Gillar att det var aliens som kom till dem och att det inte blev ett rymdäventyr i den bemärkelsen att de åkte själva upp i rymden. Kul! Gillar hela grejen att de anlitar Louise (Amy Adams) som är expert på språk för att kunna kommunicera med dem. Tycker om vändningen av vem som är ond. I början var det spännande, & lite halv läskigt med att utomjordingar kommer till jorden och alla blir skräckslagna. Utomjordingarna är de onda. Men någonstans där i mitten, om inte tidigare, börjar istället människan bli den onda. Det är dem som vill starta ett krig.
Det enda som var lite tråkigt med Arrival var att själva twisten eller vad en kan kalla det för var jag väldigt, väldigt nära att lista ut en bra stund innan. Eller var det en twist? För det känns som en inte skulle fatta det förrän närmare slutet. Men jag hade det på känn som sagt en bra stund innan det. För att förtydliga det jag ville säga var att twisten var bra, men tråkigt att jag hade det på känn.
★★★★½

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.