Serier

Stranger Things | Krossande hjärtan

Recap av Stranger Things säsong tre avsnitt fyra.

Serie: Stranger Things Avsnitt: S03E04 The Sauna Test
Mitt betyg:
★★★★
Tidigare recaps:
S03E01, S03E02, S03E03

Jag tycker synd om Max. Efter misstankarna om Billy lade sig i förra avsnittet blev hon lättad. Även om Eleven inte var lika övertygad. Men när de får reda på att Han är tillbaka och det betyder att det finns en ny värd kommer misstankarna på Billy igen. De är inte helsyskon och de kommer väldigt sällan överens. Men de är fortfarande syskon. Nu går jag händelserna i förväg. Men det är synd om henne. Hon vet om vad som hände i andra säsongen när hon var med. Men tror inte hon förstår hela den stora grejen med Hawkins och allt som sker där. Kan inte vara lätt att kastas in i den här världen.

Jag saknar Dustin i gänget. Även om han är såklart helt fantastiskt tillsammans med Steve och Robin. Och nu har även en annan person kommit in – Erica. De behöver en liten person som kan ta sig in luftrummet för att gå obemärkt in i lagret som ryssarna vaktar. Erica ställer upp med ett villkor: Gratis glass i hela livet. Cool som hon är kommer hon in i och öppnar dörren för de andra. De finner mystisk grön vätska i en behållare och plötsligt börjar rummet röra på sig och blir en hiss. Var är de påväg?

Nancy och Jonathan får sparken från sitt sommarjobb. Nancy är sur för hur dåligt hon har blivit behandlad och Jonathan är sur för att han faktiskt gillade sitt jobb och behövde det för pengarna. De gör slut. Tycker det är tråkigt, och hoppas de finner varandra snart igen. Men Nancy ger inte upp efter fått ett peptalk av Mrs. Wheeler och åker till sjukhuset där Mrs. Driscoll där det händer galna grejer med henne. Hon och Billy är kopplade.

Hela gänget spanar på Billy Foto: Netflix

Efter ha blivit slagen av en mystisk man vill Hopper finna vem som ligger bakom och sanningen tar honom till Borgmästaren Kline. Kline har några mystiska kontakter med de på Starcourt Mall som vill köpa några tomter. Är det de som har någon form av maskin som gör att magneterna inte fungerar längre?

Gänget bestående av Eleven, Mike, Max, Lucas och Will spionerar på Billy för att se om det är han som är den nya värden av Han (The Mind Flayer). Han beter sig konstigt, dvs. han har en tröja på sig. Men det verkliga testet är att låsa in honom i bastun och se hur han reagerar på värmen. Billy börjar med att bli galen, ledsen och erkänner att han har gjort dumma saker. När Han aktiveras blir han ännu mer galen och attackerar Eleven. Mike slår, och Eleven slutför det. Visst, det är synd om Eleven som blir attackerad. Och det är nog här som gör att Eleven och Mike finner varandra igen. Men såg ni Max. Hennes ansikte när de misstänker Billy, när de låser in honom och när Eleven slår honom. Också faktiskt Billys ansikte när han blir inlåst och ser henne.

Några extra tankar

  • Hur många är det egentligen som har blivit påverkade av The Mind Flayer? De verkar vara ett stort antal människor och snart har de väl tagit över nästa hela staden.
  • Ingen av Eleven eller Mike har rätt. Mike är dryg och ljög för henne. Visserligen blev han hotad av Hopper, men att berätta sanningen hade varit bättre. Och Eleven som spionerar. Sånt gör man inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.