listor,  Serier

Mina serier i alfabet

Jag läste på Swedish Passport om en lista där Amanda listade alfabetet och vilka städer hon besökt från A till Ö. För att helt enkelt se om hon besökt en stad som börjar på varje bokstav. Om jag skulle göra liknande hade jag haft otroligt många luckor – men om jag gör samma sak fast i serier som jag har sett (det mesta av). Skulle det bli mer intressant. Så här är mina serier i ett alfabet.

För att göra detta till en liten mer utmaning har jag satt ihop att det får enbart finnas en serie som klara av en av dessa kriterier. För att jag ska både kunna ha avslutade och pågående.

  • Om serien är avslutad, ska du ha sett allt
  • Är den pågående, ska du se allt som hittills kommit
  • Har den kommit tillbaka i ny tappning ska du antingen ha sett allt i den nya eller den gamla (ibland är de så olika att det är i princip olika serier, lättare att räkna med dem då)
American Gods

A || American Gods

Jag älskade första säsongen av American Gods och blev tyvärr besviken av andra säsongen. Men tredje kommer i januari och jag är väldigt exalterad över den säsongen. American Gods blev snabbt en favorit hos mig och jag vill gärna komma tillbaka dit igen.

B || Beverly Hills 90210

Beverly Hills 90210 är en sån blanding för mig. De första fyra säsongerna är väldigt bra och jag älskar nästan varje sekund av det. Speciellt Dylan och Brenda. <3 Säsong 5-10 är däremot lite halvdant, men fortfarande underhållande.

C || Coupling

Coupling är en humorserie som jag först såg på SVT och sen efter min familj köpte boxen med alla fyra säsonger. Säsong 1-3 är superbra och kul. Säsong 4 är däremot sämre… En vuxnare och brittisk version av Friends, typ.

D || Death Note

Wow, Death Note är en av de bästa serierna jag har sett. Filmen av Netflix är bland det sämsta jag sett. Handlar om en pojke som kommer över en bok som har kraften att döda människor om han skriver namnet i den. Otroligt spännande!

Elite

E || Elite

Elite är en av de få serierna som jag ser allt på en och samma dag så fort den kommer. Dock har den blivit lite sämre för den står och stampar lite på liknande premiss varje säsong. Men det ska ändå bli kul att fortsätta se den för i alla fall en säsong till – som kommer nog bli annorlunda när flera karaktärer försvinner.

F || Freaks and Geeks

Den bästa komediserien som finns är utan tvekan Freaks and Geeks. Tror även en blir bättre för det är bara en säsong. Den är fokuserad och bra utan att bli långdragen. Har ni inte sett den tycker jag absolut att du ska se den.

G || Gossip Girl

En favorit hos mig är Gossip Girl. Ska bli intressant att se den nya serien som kommer i januari på HBO Max (dvs. kommer vi säkert inte kunna se den förrän tidigast nästa höst…).

H || Hannibal

Borde Hannibal komma tillbaka eller är den klar där den är? Jag gillade denna serie väldigt mycket, och skulle nog inte tveka att se den om den kom tillbaka. Men känner mig lite färdig med den också.

Iron Fist
Iron Fist

I || Iron Fist

Inte min favorit bland Marvel-serierna, men det var väldigt tomt på just I för mig. Men Iron Fist har jag i alla fall sett klart på.

J || Jessica Jones

Tillsammans med The Punisher är nog Jessica Jones istället mina favoriter av Marvel-serierna. Fortfarande inte en favorit hos mig men helt okej bra.

K || Kingdom

Årets bästa serie? Troligtvis ja. Får tänka lite mer på det, men Kingdom är otroligt stark serie. Såg både första och andra säsongen i år (den andra kom även i år). Gillar den verkligen! Skulle rekommendera den till alla men vet inte om den passar alla tyvärr.

L || Legacies

Alltså, kan vara för jag verkligen gillade The Vampire Diaries, men än så länge har spin-offerna varit starka! Tror eventuellt att Legacies är inget för folk som inte har en relation till The Vampire Diaries eller The Originals. Jag gillar den. Mest på grund av Hope. Ser fram emot fortsättningen.

Mindhunter

M || Mindhunter

Kommer ni ihåg när Mindhunter var serien alla pratade om? Känns som en evighet nu. Jag tycker att det var en bra serie, kanske inte extremt bra som alla fick den att tro att den var. Men helt klart en bra serie!

N || Nikita

Jag återkommer till Nikita väldigt ofta. Köpte hela boxen med alla säsonger (fyra stycken) för inte allt för längesen. Det är väl kanske inte världens bästa serie, men jag gillar den. Den har såklart spännande scener då den handlar om spioner och lönnmördare med mera. Men det som gör denna serie till en jag återkommer till är relationerna mellan karaktärerna.

O || Olive Kitteridge

Om jag skulle välja en miniserie så skulle jag eventuellt välja Olive Kitteridge (kanske några andra, t.ex. Band of Brothers) men annars denna. En serie om en kvinna som har blivit väldigt bitter…

P || Pretty Little Liars

Gillade och följde Pretty Little Liars väldigt länge. Blev galen för att de aldrig gav några svar angående den hemlighetsfulla A. Jag såg faktiskt klart den i år för jag hade bara några avsnitt kvar. Inte skrivit någonting om den för den gav mig ingenting i slutet. Ett rätt så blekt avslut på ett rätt blek serie.

Queen’s Gambit

Q || Queen’s Gambit

Serien som alla pratar om denna höst, Queen’s Gambit. Och jag skulle säga att det är en av de bästa serierna från i år. Riktigt bra serie med drama i form av drog- och alkohol, familjen, hitta sin plats och fantastiskt schackspel.

R || Riverdale

Om jag får nominera en serie till en serie som verkligen tappat det totalt så är det Riverdale. Första säsongen tycker jag är en stark tonårsserie, men däremot resten är ju lite katastrof. Ser fortfarande på den, men alltså, det är väldigt motvilligt ibland.

S || Supernatural

Supernatural – en stor favorit som precis tog slut efter 15 säsonger. Kan verkligen rekommendera den till alla. Den har fantasy inslag då den handlar om monster som de jagar. Har inte jättemycket kärleksintressen – men fantastiska relation.

T || This Is England

Vill du ha en serie som är otroligt stark, bra och väldigt deprimerande då kan ni se på This Is England. Filmen kommer först och sen är det tre stycken miniserier (eller säsonger beroende på hur man tänker). Varje säsong är otroligt stark och bra att se.

Unbelievable

U || Unbelievable

Tror detta var den enda serien jag hade på U. Borde se… Umbrella Academy kanske? Unbelievable är en stark serie om en flicka som blir våldtagen men ingen som tror på henne, och lite längre bort två poliser som finner ett samband med ett antal våldtäkter. Blev lite sugen på att se om den nu…

V || Veronica Mars

Min favoritserie, Veronica Mars, som jag har såklart sett allt av det gamla. Men ärligt talat, nya säsongen? Jag har bara sett första avsnittet och jag är verkligen inte övertygad. Har alltid velat ha mer av Veronica Mars för hur den slutade. Men varken detta känns jättebra och filmen… ja den var ju inte superbra heller. Så besviken!

W || White Gold

Jag har sett allt med White Gold, men skulle nog aldrig sett den nu när jag tänker efter. Inte direkt bra serie. Väldigt lagom-kul men kanske inte tillräckligt för att faktiskt kännas som en komedi. Och Ed Westwick har fått lite dålig eftersmak efter han blev anklagad (och friad… tror jag) av några kvinnor.

X || X-Files

Originalserien X-Files är bland det bästa som finns. Däremot nya säsongerna är inte bra… Tycker de har förstört några av karaktärerna helt. Har inte sett allt av andra säsongen av de kom tillbaka, och känner mig väl inte särskilt manad till att göra det.

You

Y || You

Jag blev riktigt förvånad när You blev en serie som alla pratade om och som alla älskade. Kanske borde fattat att den skulle bli stor. Men så bra är den inte. Förstår inte riktigt förtjusningen i att följa en stalker på så nära håll.

Z ||

Hittade ingen serie som börjar på Z.

Å ||

Hittade ingen serie som börjar på Å.

Ä ||

Hittade ingen serie som börjar på Ä.

Ö ||

Hittade ingen serie som börjar på Ö.

2 kommentarer

  • Amanda (Swedish Passport)

    Men åh så kul att du gjorde en egen tappning på detta! 😀 Och jag har heeelt missat att det kommit en ny säsong av Veronica Mars!! Men med tanke på dina tankar om den kanske jag borde hålla mig borta, haha 🙂 Tips på serie på Ä: Älska mig, den bjuder på både skratt och en klump i magen och jag tycker faktiskt att den är riktigt bra för att vara svenskproducerad liksom 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.