Böcker,  månadssammanfattningar

Wrap-up | Januari ’19

Jag läste tre böcker i januari, och ligger nu på 6% av mitt Goodreads-mål och därmed en bok för lite. Ajdå, men ska verkligen försöka läsa så mycket jag kan i februari så jag reparerar detta.

Wuthering Heights – Emily Brontë 

Jag blev faktiskt besviken. Och det är inte lätt att säga. För tycker det är såklart supertråkigt. Hade sett fram emot att läsa den här boken så länge. Tror mitt problem med den är att ingen karaktär är någon man lätt tycker om utan snarare tvärtom. Sedan att kärlekshistorien är berättad utifrån en annan. Det gör att inte alla känslor som lätt hade kunnat vara där finns där på djupet. Kan ändå förstå varför folk gillar den. Men kommentera gärna nedan om ni läst den, och om ni älskar den och i så fall varför. | ★★★

Jurtjyrkogården – Stephen King

Tror jag har insett att jag har ett problem med Stephen King. Gillar hans böcker (av de jag har läst) tills en viss gräns. De är spännande, och till en viss del läskiga också. Men sen kommer det. Sexet. Jag blir inte skrämd när någon skriker sexuella ord, och vad de ska göra med karaktärerna. Jag blir mer äcklad kanske. Men det är verkligen ingenting för mig. | ★★

A Thousand Pieces of You (Firebird #1) – Claudia Gray

En lite längre recension kommer inom snar framtid. Denna är ju med på min YA-böcker jag ska läsa. Ni förstår redan nu att jag inte gillade den. Den var bara så himla mycket fel. Fokusen på fel plats till exempel. Mer får ni läsa senare. | ★

På svenska: 1
På engelska: 2
Non-fiction: 0
Ljudböcker: 0
E-böcker: 1
Läst tidigare: 0
Antal sidor: 1 223
Medelbetyg: 1,2
Sämsta och bästa boken för januari,

Trots besvikelsen så är Wuthering Heights den klara favoriten denna månad, och A Thousand Pieces of You den inte så mycket favoriten. Hoppas såklart att jag läser fler böcker denna månaden. Trots den korta månaden som den nu faktiskt är.

4 kommentarer

 • Beas bokblogg

  Vill så gärna läsa Wuthering Heights! Synd att den inte riktigt gick hem hos dig. Även A Thousand Pieces of You vill jag läsa men vet inte om jag blev så motiverad nu haha.

  • karinsuniversum

   Well… du kanske gillar mer YA-böcker än vad jag gör. Så kanske precis det du vill ha.

 • Seriereflektioner

  Wuthering Heights är att jämställa med en smäll i maggropen – d.v.s. plågsam. I mina ögon är det ingen romantisk historia, som kanske många förväntar sig, utan en kuslig och obehaglig skildring av tragiska livsöden. Tycker det är en unik berättelse på alla sätt och innerligt svårsmält. Tycker det är imponerade hur ”Emily Brontë” _(eller vem som nu än verkligen skrev den) får den här komplexa historian att komma till liv. Förstår dock mycket väl varför den kanske inte faller alla i smaken! Som sagt, känslan efter att ha läst den är snarast plågsam.

  • karinsuniversum

   Förstår hur du tänker, att den är verkligen svårsmält. Får kanske läsa den en annan gång när jag inte förväntar mig en kärlekshistoria.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *