Böcker

Bokrecension | The Virgin Suicides

VIRGIN SUICIDES UTSPELAR sig i Michigan-förorten Grosse Pointe. En grupp män försöker tjugo år efteråt förstå den ännu ouppklarade tragedin i deras barndom, vars huvudpersoner ännu förhäxar dem. Den som läst Jeffrey Eugenides lika förföriska som makabra debutroman, kommer för alltid minnas de unga systrarna Lisbon: Cecilia (13), Lux (14), Bonnie (15), Mary (16) och Therese (17), som samtliga begår självmord den yngsta av dem först utan att omgivningen kan förstå varför.

Den här boken har jag velat läsa väldigt länge. Mest på grund av att jag skulle vilja se filmatiseringen av Sofia Coppola – men vill läsa boken först. Så nu har jag den! & även om jag hade höga förväntningar blev jag positivt överraskad. 

Det första som slog mig var hur vackert The Virgin Suicides är skriven. Speciellt från första stund. Om det finns något som får mig att gilla en bok extra mycket så är det språket. Det är skriven på ett fantastiskt sätt. Både vackert och sorgligt på samma gång. Den bästa kombinationen.

Jag skulle kunna skriva vad den handlar om… men vill nästan hellre att ni bara ska läsa den och upptäcka det själva. Kan dock säga att ett staket och en ung flicka startade någonting som kom att bli en liten stads att prata om i drygt tjugo år. Fast det är ändå väldigt självklart att den handlar om självmord. Vilket inte är särskilt roligt, och svårt att tipsa att läsa om. Men det är värt det. Lovar!

Det enda jag kan tycka var lite irriterande var att en alltid väntade på svar. Varför? Hur? & tyvärr fick man inte svar på allt. Men det fick en att vända sida efter sida. Så både positivt och negativt på samma gång.

Titel: The Virgin Suicides
Serie: –
Sidor: 208
Genre: Fiction
Mitt betyg: ★★★★

Författare: Jeffrey Eugenides
Utgiven: 1993
Format: Inbunden
Land: USA
Goodreads betyg: 3,84

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *