Filmer

Filmrecension | The Perks of Being a Wallflower

The Perks of Being a WallflowerTitel: The Perks of Being a Wallflower
Regissör: Stephen Chbosky
Medverkande: Logan LermanEmma Watson & Ezra Miller
Genre: Drama & Romance
Längd: 1 tim 42 min
Premiär: 2012
Land: USA

 

handling,

An introvert freshman is taken under the wings of two seniors who welcome him to the real world. / IMDB.com

 

jag tycker,

Jag antar att The Perks of Being a Wallflower ska vara tidlös. Att den ska fungera nästan under vilket årtal som helst. Nittiotal? Åttiotal? 2012? Ja, som tittare får en nog känna av det där själv. Det är kul att den inte har en fast tidpunkt, i alla fall som jag uppfattade det. Det är också roligt att den behandlar ämnet musik så mycket – och att det har fått en stor del av filmen. Men det fallerar dock i en otroligt dum scen. Okej, här har vi ungdomar som känner sig hippa och coola. De lyssnar på The Smiths. Men de har aldrig någonsin hört David Bowies låt Heroes. Herregud. Det störde mig så otroligt mycket genom hela filmen. Sådana tabbar får en inte bara göra.

 

Om jag bortser från det, vilket kan typ inte kan, så var filmen bra. Inte överdrivet bra. Men bättre än många andra romantiska draman/tonårsfilmer. Den hade ändå intressanta karaktärer, där säkert många kan relatera till. Bra skådespelare. Tyckte att Logan Lerman fungerar som den blyga, nervösa, outsidern och Ezra Miller samt Emma Watson fungerar som motsatsen. Fast ibland kändes det som de var lite väl coola, annorlunda, hipster för att det skulle kännas äkta, & det slutar nästan bara bli en film om rika ungdomar med problem att passa in i den ramen som finns.

 

★★★½

En kommentar

  • Seriespaning

    Spot on recension, tycker jag.. Minns att jag blev positivt överraskad när jag såg den, för jag hade förväntat mig något betydligt sämre och Ezra Miller var så förtjusande. Men jag tycker verkligen att du sätter ord på problemen med den här filmen..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.