Serier

The Passage | Whose Blood Is That? + How You Gonna Outrun the End of the World?

Lear och Sykes inser vad en viral kan göra. Foto: Erika Doss / Fox
Lear och Sykes inser vad en viral kan göra. Foto: Erika Doss / Fox

The Passage går väldigt fort framåt. De river av story efter story i ett snabbt tempo. Någonting som jag vanligtvis kan störa mig på – vill se detaljerna och hur karaktärer utvecklas. Däremot i denna serie känns det istället bra och naturligt. De arbetar med ett virus som går fort framåt, allt annat vore nästan konstigt. 

Älskar att de visar tillbakablickar där vi får lov att lära känna karaktärerna innan de blev viraler (eller vampyrer). Anthony har en annan bakgrundshistoria i böckerna, men i slutändan är det fortfarande liknanden. En kvinna med problem, en pool och att han var oskyldig. Ska bli intressant att se hur hans framtid blir. Om han kommer låta Fanning styra över honom eller gå sin egen väg. 

Amy är en superhjälte

Sykes gick från en tråkig karaktär som jag inte visste om jag gillade eller inte. Hon var en mellankaraktär. Efter att hon börjar ana att någonting är fel på Richards, i och med att han räddade Babcocks liv, blir hon starkare. Att hon ifrågasätter Richards om hans och militärens motiv, och till slut även räddar Amy. 

Amy börjar bli en superhjälte. Jag säger superhjälte istället för en viral. För hon har inte blodtörsten (än i alla fall) men däremot kan hon springa jättesnabbt, läsa andras tankar och tydligen även skrika så högt att hon räddar de hon bryr sig om, dvs Brad. 

Brad kämpar emot. Foto: Erika Doss / Fox
Brad kämpar emot. Foto: Erika Doss / Fox

Lear skapade hela projektet Noah när han ville rädda sin fru mot Alzheimer. Fanning verkar skapa problem nu på grund av att han också älskar Lears fru. Wow. Att så många saker händer bara för en och samma kvinnas skull. Hon verkar vara botad nu. Men vet inte riktigt vad jag ska tro. Har tre alternativa teorier. 1. Viruset blev ett botemedel som verkade väldigt fort då vi såg Grey lämna rummet precis innan. 2. Fanning lurar bara Lear i en drömliknande sekvens. 3. Efter att Fanning hade varit inne i hennes huvud började hon plötsligt minnas. 

Var inte alls beredd på att Sierra skulle dö så plötsligt. Inte heller att Lila skulle bli kidnappad. Detta är en sådan annorlunda story från boken att jag inte hänger med. Det verkar vara så mycket problem på själva anläggningen att jag inte riktigt förstår hur Richards kan ha tid med detta. För han borde väl ligga bakom allt? 

Dummaste karaktären någonsin måste vara Dr. Pet. Att han ens trodde på att han kunde kontrollera viralen är nästan skrattretande. Och nu är de ute. Det kommer bli kaotiskt de kommande avsnitten. Spännande! 

+ Allas tillbakablickar är väldigt härliga att se på
– Behöver ha mer information om Lila och deras story, går lite för fort
? Hur kommer Richards ta det när han inser att Sykes hjälp Amy att rymma?

Tidigare inlägg om The Passage: Pilot, You Owe Me a Unicorn, That Never Should Have Happened to You

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *