vardag

Tåg, tåg & tåg igen

Nu ska jag åka tåg i flera dagar känns det som. Först ska vi börja med nu då jag är påväg till huvudkontoret för att jobba lite. Har lite möten och stora planeringssaker som måste göras. Ska bli roligt att få träffa alla igen. Sen ska jag hemåt igen, fast imorgon då. Det blir att åka tåg ännu en gång. Sen har vi det mest roligaste. Jag ska åka fram och tillbaka, två timmar och trettio minuter, dit och sen hem igen. Alltså fem timmar tåg. Enbart för att åka till tandläkaren. Bara för jag är envis med att ha kvar min tandläkare istället för att byta. Men jag är nöjd, & det är bara otur att det inte gick att kunna vara kvar en dag extra.

Känns som jag börjar bli expert på att åka tåg. För tre år sedan sen… (vad tiden går fort) åkte jag tre timmar varje morgon för att ha två föreläsningar, och sen tillbaka tre timmar igen på eftermiddagen. Okej, inte varje dag. Men mellan två-tre gånger i veckan. För att sedan åka hemåt varje helg. I en hel månad. Om jag inte var expert innan dess så är jag väl det nu.

vad en måste ha med sig när en åker tåg,
 • någonting att äta. spelar ingen roll vad, men en blir ofta hungrig så fort en sätter sig på ett tåg & det är bra tidsfördriv.
 • bok! dock akta er för att inte bli åksjuka.
 • laddare kan vara det viktigaste. till min gamla telefon köpte jag en extra lång sladd just för att ha under tågresor, då ibland kontaktuttaget är i taket.
 • nerladdade podcast kan rädda liv. att förlita sig på tågets internet är bara dumt. se till att alltid ha dem nerladdade så du kan lyssna på dem utan internet. & såklart bra hörlurar.
 • jag gillar också att ha anteckningsblock med mig då jag blir alltid extra kreativ och mina tankar flödar fritt. funkar också med mobilens anteckningar eller datorns. men föredrar nog att skriva för hand.
 • dator kan vara bra. den är dock tung. men då kan en fördriva tiden med att jobba, blogga, kolla på youtube (och inte enbart via sin telefon) eller en serier. netflix har ju nu så en kan hämta avsnitt och titta på utan internet. toppen!

tåg

4 kommentarer

 • Jasmine

  Inspirerande! Jag som också har gjort många tågresor är väl medveten om hur viktigt det är med färdkost! Liksom du blir jag ofta mer filosof under tågresor, därför är anteckningsboken ett måste. 🙂
  Hoppas att tågresorna går bra!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *