listor

Svarar på samma frågor som 2016

Hittade en gammal lista på min gamla blogg där jag hade fått frågor från några av er (kanske någon av er fortfarande läser bloggen efter tre år). Tänkte helt enkelt svara på exakt samma frågor igen. För att få en riktigt 2016-känsla slänger jag in några bilder som jag lade upp på bloggen det året.

Om du fick välja en bästa vän från en bok vem skulle det då vara? 

2016: Det står just nu mellan Elizabeth Bennet från Pride & Prejudice eller Hermoine Granger från Harry Potter. Men väljer nog Elizabeth. Hon har en härlig humor, står upp för sig själv och sina vänner. Hermoine är bra, men skulle nog störa mig för mycket på att hon skulle vara bättre än mig i typ allt. Har redan haft vänner som jag har jämfört mig med (i skolan typ) och det har aldrig slutat bra, haha! 

2019: Gillar mitt svar från 2016. Men betyder det att om jag väljer Elizabeth – måste jag åka till hennes tid? Eller kan hon komma till min tid och anpassa sig? Hon verkar dock vara väldigt skön och bra. Smart!

2016: En bild på mig! Var inte det längesen jag visade mitt ansikte här?
En bild på mig! Var inte det längesen jag visade mitt ansikte här?
Vilken sorts relation skulle du ha valt att ha med huvudrollen/rollerna i dem senaste serien du såg? 

2016: Senaste serien jag såg var faktiskt andra avsnittet av Lethal Weapon och jag skulle nog vilja ha en härlig relation med Riggs, på grund av hur snygg han faktiskt är. Bara jag som sett serien och blivit lite kär?

2019: Frustration. Tror den senaste serien jag såg var Riverdale (och då menar jag förra veckan). Har inte sett någon serie denna veckan. Allt blir på söndagkväll. Där vill jag slå till Archie och Veronica. Vill ta Betty därifrån för hon förtjänar mer. Jughead vet jag inte vad jag vill göra med.

Om du fick resa till en bara en värld vilken skulle det då vara? 

2016: Sagan om Ringen-världen. Även om det är krig och förstörelse så är det faktiskt en väldigt cool plats. Eller kanske Harry Potters-värld. Den är också cool. Okej, kanske mer Harry Potter för den är mer lik den världen jag lever i nu (då det är typ samma) & jag är bekväm av mig. 

2019: Åh, Sagan om Ringen hade ju varit helt fantastiskt. Efter kriget. När allt är lugnt och fint. Väljer nog det framför Harry Potter. För det är samma förutom att magi finns (för vissa utvalda människor).

2016: Åh, älskade den kalendern. Har en från varje år, men inte 2019. Är det försent att skaffa en? Älskar dock min nuvarande. Men kanske okej att ha två.
Åh, älskade den kalendern. Har en från varje år, men inte 2019. Är det försent att skaffa en? Älskar dock min nuvarande. Men kanske okej att ha två.
Favoritförfattare? 

2016: Jag gillar Jane Austen, J. R. R. Tolkien och Sophia Kinsella. Svårt att säga en favorit.. hur många böcker måste man läst för att säga att de är en favorit? Har liksom flera som jag älskar kanske en bok jag har läst. Men kanske Jane Austen i alla fall. 

2019: Gillar Tolkien och Kinsella. Gillar definitivt Austen. Så skulle nog säga att Austen är min favorit. Så svårt egentligen för att jag tror inte jag har någon direkt favorit. Har dock gjort en lista för några år sedan sen på min topp 5 författare.

Topp 3 kvinnliga förebilder? 

2016: Verkliga? Hm… jag har inga direkta förebilder. Men här kommer några coola kvinnor; Emma Watson, Lena Dunham, Virginia Woolf, Therese Lindgren och Estée Lalonde.  

2019: Jag har inga direkta förebilder. Inte då och inte nu. Kan tycka att vissa av de ovan är coola fortfarande. Men det där med kvinnliga förebilder tycker jag är svårt. Skrev dock ett inlägg om det nyligen.

2016: Borde ta mer bilder privat och lägga upp. Har tänkt på det, men sen tittar jag på min kamerarulle på mobilen och inser att den är tom. Hur tråkigt?
Borde ta mer bilder privat och lägga upp. Har tänkt på det, men sen tittar jag på min kamerarulle på mobilen och inser att den är tom. Hur tråkigt?
Favoritkaraktär i en mindre roll i en tv-serie? 

2016: Alltså jag vill ju typ säga Daryl Dixon i The Walking Dead eller Chuck Bass i Gossip Girl för att deras karaktärer var skrivna som minor role i början – men blev större. Annars typ Carter Baizen i Gossip Girl eller Skinny Pete i Breaking Bad. 

2019: Vad smart jag var med Daryl och Chuck. Men annars, alltså ja Carter och Skinny Pete är några av mina favoriter. Också Smoking Man från X-Files som har en stor roll, men syns lite mindre.

Om du fick alla pengar i världen vart går din resa?

2016: Just nu vill jag tillbaka till New York. Så kanske dit. Eller typ en lång resa i USA och Kanada till en massa olika städer som typ ja, New York, Seattle, San Francisco, Detroit, Vancouver och Toronto.

2019: Åh, kul! Jag åkte tillbaka till New York och besökte även San Francisco. Alltid lika kul att se Detroit på en sådan här lista. Den staden är enbart med på grund av att J har bott där, och jag skulle vilja se var han växte upp. Nu är mina drömmar mer att åka till Paris, Italien och deras vingårdar, åka tillbaka till Wien och kanske åka till Budapest och Prag.

2016: La upp ganska mycket bilder på mat förr. Som en äkta bloggare. Tider det!
La upp ganska mycket bilder på mat förr. Som en äkta bloggare. Tider det!
Favoritfilm om du bara fick välja en?

2016: Sagan om Ringen-triologin. Om jag måste välja en av dem är det nog Konungens återkomst. 

2019: Samma. Men börjar kanske luta mer åt första, och därmed Sagan om Ringen om jag var tvungen att välja en av dem.

Favoritsoundtrack från film? 

2016: Submarine! Så underbart fint soundtrack rakt igenom. 

2019: Fortfarande detta. Älskar det. Lyssnar på det ofta, fortfarande.

Favoritserie om du bara fick välja en?

2016: Veronica Mars. Inte för att det är den bästa jag har sett, för det är nog Band of Brothers eller Twin Peaks. Men det är min favorit på så många olika sätt. 

2019: Samma. Klart Veronica Mars. Hade lagt till även This Is England på listan på det bästa jag har sett dock. Det och Band of Brothers.

2016: Åh, en grön smoothie på balkongen. Vill njuta av vår balkong nu med. Saknar det mobilskalet också!
Åh, en grön smoothie på balkongen. Vill njuta av vår balkong nu med. Saknar det mobilskalet också!
Favoritfilm baserad på en verklig händelse? 

2016: Schindler’s List eller typ Das Boot. Känner mig helt tom här, kommer typ inte på någon? Men säger nog Das Boot. 

2019: Das Boot, fortfarande. Och Schindler’s List är verkligen en annan film som är bland de bästa.

Favoritgenre när det gäller filmer?

2016: Drama. Eller ja, djupa drama filmer som är karaktärsdrivna snarare än händelsedrivna. Eller filmer man gråter så mycket så det gör ont. Eller dumma actionfilmer som typ Die Hard. 

2019: Håller med mig själv. Har nog ingen favoritgenrer. Jag ser nästan allt.

2016: En riktigt höstdag. Te, clementiner och en bok. Hundra procent mys.
En riktigt höstdag. Te, clementiner och en bok. Hundra procent mys.
Favoritskådespelare? 

2016: Hm.. har ingen direkt favorit. Men jag gillar: Julianne Moore, Ellen Burstyn, Gary Oldman och Marlon Brando. 

2019: Håller med om alla förutom Ellen Burstyn, så random. Alltså hon är bra, men en favorit? Tror knappt jag har en favorit. Men gillar de jag har sagt ovan plus Joaquin Phoenix.

Favoritregissör?

2016: Tarantino! Eller Luc Besson. 

2019: Vill så gärna gilla Luc Besson, men har sett alldeles för få filmer av honom. Gjorde en lista på mina favoriter, och en lista där jag rangordnade de med genomsnitt. Så skulle nog säga att favoritregissör är Joel och Ethan Coen, Wes Anderson, Stanley Kubrick och Quentin Tarantino.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *