Serier

Sons of Anarchy | Säsong 7

Titel: Sons of Anarchy
Skapare: Kurt Sutter
Medverkande: Charlie Hunnam, Katey Sagal & Ron Perlman
Genre: Crime, Drama & Thriller
År: 2008 – 2014
Network: FX
IMDb betyg: 8,6
Mitt betyg: ★★★★

Sons of Anarchy, SAMCRO, är en motorcykelklubb som driver både olaglig och lagliga verksamhet i den lilla staden Charming. De kombinerar vapenhandel och en bilverkstad. Clay, presidenten, gillar det gamla och våldsamma sättet; medan Jax, hans bonusbarn och klubbens VP, har tankar om att ändra hur sakerna är, baserat på hans döda pappas dagbok. Deras konflikt har effekter på både klubben och deras personliga relationer.

I sjunde och sista säsongen satsar Jax och resten av SAMCRO allt på att hämnas mot de som dödade hans fru. Förbund luckras upp, och nya förbindelser kommer till i denna hämndaktion. Blod och förräderi är huvudtemat i säsongen, och frågan är om Jax någonsin kommer kunna göra det hans pappa aldrig fick chansen att göra.

Säsong sex av Sons of Anarchy lämnade mig verkligen helt förstörd. Funderade väldigt länge på hur de skulle kunna ordna upp detta. Och det är kaos. Jax hämndresa rör upp mycket. Alla olika gäng blir inblandade i lögnerna. För ja, det är bara lögner. För att inte Jax ska få reda på sanningen om Taras död kokar Gemma och Juice ihop en lögn om vem som mördare henne. Jag kan inte låta bli att bli extremt irriterade på Gemma (och Juice). Om hur många människor som dör på grund av deras lögn. Vi ser Bobby, West och Jury dö, och såklart en hel del andra människor.

Jax, Gemma och Wendy blir en liten familj som tar hand om pojkarna. Foto: FX
Jax, Gemma och Wendy blir en liten familj som tar hand om pojkarna. Foto: FX

Förstod att de skulle behöva ordna upp alla affärer, som nu har gått åt skogen, innan serien skulle ta slut. Det kändes som omöjligt. Omöjligt att få ett glatt slut, och vi fick det på ett sätt. Och på ett sätt inte alls. Det blev klart ganska tidigt in i säsongen att Jax kommer att dö innan serien tar slut. Och visst gjorde han det också. Sanningen om Gemma och Tara kom till honom till slut, av ingen mindre än Abel. Mordet på Opie förstörde honom. Mordet på Tara likaså. Mordet på Gemma (genom hans egna hand) bröt honom totalt. Hans egna död, jag tror faktiskt att det gjorde honom glad. Att han var fri. Det är fint att tänka så. Tragiskt för alla han lämnade bakom sig. Som Abel och Thomas, som lever förhoppningsvis gott med Wendy. Som Chibs och Tig och alla andra i gänget.

Chibs och polischefen Jarry kommer varandra närmare Foto: FX
Chibs och polischefen Jarry kommer varandra närmare Foto: FX

Det hände mycket i denna säsongen. De höll inte inne på någonting. Blod, hämnd och bråk. Men också kärlek. Så här mycket kärlek har jag nog aldrig sett tidigare i Sons of Anarchy. Och är inte det rätt fint? Tig och Venus. Rat och Brooke. Självklart även Chibs och polischefen Jarry. Gillade de två väldigt mycket. Kände att Chibs verkligen förtjänar lite kärlek i sitt liv. De slutade dock allt på en kant. Men han hade mycket på sin tallrik, och hennes frågor är bara för mycket. Skulle vara intressant att se dem lite senare, med henne som polis och han som nu president.

Mina tankar kring Sons of Anarchy i sin helhet

Jag kommer verkligen sakna Sons of Anarchy. Ännu en familj, väldigt dysfunktionell sådan, som vi tvingas lämna bakom oss. SoA är en bra serie som jag varmt kan rekommendera. Ni kommer att bli galna av dåliga beslut och hemska karaktärer. Men ni kommer att gråta för all skit som sker och för att ni tycker om karaktärerna. Den har sina upp och nergångar som alla serier. Men trots att visa delar av säsongerna är mindre bra är det aldrig dåligt. För Sons of Anarchy är en riktigt bra serie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *