smått&gott

Sommarpratarna 2019: Vecka 3

En ny vecka med sommarpratare har gått. Och jag ska vara helt ärligt att jag inte hade några förväntningar på denna veckan. Ibland är det så när det är människor som en inte riktigt vet vilka de är, inte kan placera med mera. Därför är det extra kul när just dessa personer förvånar en. Tror jag till och med har funnit en av mina favoriter av sommarpratare denna vecka.

Tidigare sommarpratare 2019
Sommarpratare
Hamid Zafar Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Hamid Zafar

Blev årets svensk 2018 och nu har Hamid Zafar också sommarpratat. Fick utmärkelsen för hans arbete med Sjumilaskolan i Biskopsgården, Göteborg. Hamid ägnar sitt sommarprat att prata om sin bakgrund i Afghanistan, skolan och dess vikt samt om ”de låga förväntningarnas rasism”. Riktigt intressant sommarprat. Ni kan lyssna på hans sommarprat här!

Sommarpratare
Carina Bergfeldt Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Carina Bergfeldt

Från första sekunderna av Carina Bergfeldts sommarprat visste jag att jag skulle gilla det. Hon är en journalist som fått flera utmärkelser. I detta sommarprat talar hon om mörkret. Om sin barndom som är till stor del präglat av våld samt om hur hon, i sitt arbete, möter mörket om och om igen. Hon har varit på Utøya, möt dödsdömda med mera. Riktigt starkt sommarprat. Lyssna på hennes sommarprat här!

Emma Frans Foto: Mattias Ahlm /Sveriges Radio

Emma Frans

Årets folkbildare som debuterar som sommarpratare. Emma Frans är verkligen en rolig forskare. Det betyder att hon har ett sommarprat som både är lärorikt, men också kul. En väldigt bra blandning helt enkelt. Hon talar bland annat om vikten av böcker i hemmet. Lyssna på hennes sommarprat här!

Tips om ett tidigare sommarprat

Sara Danius gjorde sitt andra sommarprat 2018 där hon fokuserade på #metoo-rörelsen. Om hur det kom sig att hon fick lämna Svenska Akademin. Svenska Akademin som var inblandade i en av Sveriges största kulturskandal i nutid. Att hon fick samtidigt höra att hon gjorde ett bra jobb, men också var helt värdelös. Samt hennes kärlek till knytblusar som har kommit att blir en ikon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *