månadssammanfattningar,  Serier

Serier jag såg i januari 2020

Jag har tänkt att testa någonting nytt. Istället för att göra veckosammanfattningar om alla serier jag ser veckovis ska jag göra lite mer utförliga sammanfattningar varje månad. Har tröttnat på att göra de veckovis och känner mig väldigt stressad kring dem ibland. Och ser flera serier på söndagar för jag inte hunnit under veckan eller är bortrest en stund. Hoppas det är okej med er! Om jag har flera saker att säga om en serie kanske jag även gör inlägg kring det där och då.

Månadens bästa serie

Chockar mig nästan själv när jag väljer att säga Doctor Who. Det finns fler andra som jag tycker om som jag sett. Men däremot att jag har fått tillbaka min känsla för den här serien är helt underbart! Det som skedde var att den börjar få mer kopplingar till de tidigare, när jag älskade serien. Master och Captain Jack Harkness. Wow. Jag säger bara, wow. Älskar det!

Serier jag har påbörjat

Jag har påbörjat tre stycken serier under januari månad. Ingen som jag har direkt kommit långt med. The Witcher och Manhunt har jag enbart sett ett avsnitt av – än så länge och Succession enbart två. The Witcher känner jag inte så himla exalterad över så jag vill fortsätta. Känns som det är information som går över huvudet på en för man inte har spelat spelet eller läst bokserien. Förstår om folk vill ha en ”ny” Game of Thrones men jag som inte känner att jag har ett tomrum att fylla med liknande innehåll känner inte riktigt samma sak. Manhunt är däremot intressant och kan nog stilla mitt alltid Zodiac-humör. Succession ska jag verkligen fortsätta med. Har bara inte haft den tiden….

Serier jag har avslutat

Sista veckan i januari var veckan vi såg klart Dragon Ball Super. En serie som jag inte tror någon av er ser och jag har nämnt den ett par gånger. Men inte lika många gånger som jag kanske hade velat för tror inte ni ser den eller uppskattar anime? Om jag har fel får ni gärna rätta mig. Det var en sorglig dag när den dagen kom för nu är jag klar med Dragon Ball Z och Dragon Ball Super. Har inte sett Dragon Ball (dvs första serien) och planerar nog inte på att göra det heller.

Arrow kom till sitt slut den här månaden. Foto: The CW Network

Det var också denna månaden som Oliver Queen och gänget i Arrow som tog slut. En serie som jag har sett sen den kom, och jag har älskat. Men jag har också blivit extremt frustrerad kring och velat att den ska ta slut. Såklart det blev lite känslosamt kring slutet men jag är ändå väldigt duktig på att serier tar slut. För oftast är jag bara glad att det tar slut för många serier fortsätter alldeles för länge.. Tyvärr. Jag säger tyvärr för att ju längre de går desto sämre blir de. Ofta.

Säsongsammanfattningar jag har skrivit

Under januari har jag bara avslutat en säsong av en serie. Därmed enbart en säsongsammanfattning. Tråkigt nog. Och det blev andra säsongen av You. Som jag var mindre positiva än vad många andra har varit.

Mina pågående maraton

Just nu ser vi om BoJack Horseman inför sista delen som kom sista januari. När vi är klara med att se klart den omtitten kommer vi direkt hoppa på den direkt. Annars ser jag såklart Succession som jag gärna vill fortsätta med. Riktigt bra serie!

Serier jag har slutat se på

Jag började att se Batwoman för att jag ville se hela crossovern. Men när det nu är över kommer jag inte plocka upp den serien mer. Jag tycker inte den är bra och definitivt inte värd min tid just nu. Finns så många bra serier som jag vill se, och jag vill verkligen ha tid för att se dem istället. Måste bli bättre på att lägga ner serier som jag tycker är mindre bra, dåliga eller bara medelmåttiga.

Doctor Who har kommit tillbaka som en favorit hos mig. Foto: BBC

Serier jag tagit en paus i

Är inte helt klar med serien att jag vill sluta titta på den, helt. Men jag vill inte se den just nu. Plockar fram den när jag har mindre att se på eller känner ett form av sug till den. Och här hamnar Single Parents. Det är en serie jag har haft kvar länge för att den är kort och därför inte så jobbigt att se den. Men samtidigt känner jag inget sug för att se den. För tillfället är också The Witcher här, för jag vet inte när jag kommer orka se den – eller när eller om jag kommer fortsätta.

Serierna jag såg

Arrow: 8.08 – 8.10
DC’s Legends of Tomorrow: 5.01 – 5.02
Doctor Who: 12.01 – 12.05
Dragon Ball Super: 4.20 – 5.55
Legacies: 2.09 – 2.11
Manhunt: 1.01
Prodigal Son: 1.11 – 1.12
Riverdale: 4.10 – 4.11

Succession: 1.01 – 1.02
Supergirl: 5.10 – 5.11
Supernatural: 15.09 – 15.11
The Bold Type: 4.01 – 4.02
This Is Us: 4.10 – 4.11
The Witcher: 1.01
You: 2.01 – 2.10

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.