Filmer

Ready or Not | Mysrys med humor

Tack Twentieth Century Fox för recensionsexemplaret

READY OR NOT KAN nog räknas som en av 2019 mest överraskningar. Har sett trailern och omslaget tidigare utan direkt blivit övertygad om att den är värd att se. Efter att ha hört flera positiva reaktioner på den blev jag plötsligt nyfiken och kände att detta är en film jag måste se. Och det kan jag lova er att det också var!

När Grace och Alex gifter sig är hon överlycklig att äntligen bli en del av en familj. Hon som aldrig haft en egen. Alex kommer från en rätt udda, men rik familj (Le Domas) som fått sin förmögenhet från spel. De har en tradition att när en ny person kommer in i familjen måste de spela ett spel. På bröllopsnatten får Grace dra ett kort som väljer spelet – det blir Kurragömma. En lek som kan verka oskyldig men Grace lär snabbt att det blir ett spel om liv och död.

Foto av Eric Zachanowich. © 2019 Twentieth Century Fox Film Corporation All Rights Reserved

Det blir en sådan härlig kombination av skräck och komik. Blod som sprutar, spännande sekvenser och en hel del skratt. Mycket tack vare de alla personligheterna som vi ser. Den läskiga fastern, godhjärtade sonen och en syster fylld av knark. Det är nästan svårt att inte hitta humorn i det hela – trots att det växlar snabbt till intensiva scener. 

Samara Weaving är lysande i rollen som Grace. Vi hejar på henne för det blir så absurt det som familjen Le Domas gör och har som tradition. Samt att de är rätt inkompetenta på det. Filmen är 95 minuter lång, vilket gör den perfekt. Inte för lite och inte för mycket. Samtidigt känner jag att jag inte vill att denna godbiten ska ta slut. För det är bara så underhållande. 

Ladda upp med popcorn (eller annat snacks av ditt val) och se Ready or Not som blandat allt gott i en och samma film med bravur. Humor, satir, spänning och skräck. 

Titel: Ready or Not
Medverkande: Samara Weaving, Adam Brody, Mark O’Brien 
Längd: 1h 35 min
Land: Kanada, USA

Regissör: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett
Genre: Comedy, Horror, Mystery
Premiär: 2019
Bechdel test: Godkänd
Mitt betyg: ★★★★

En kommentar

  • Elsa

    Känns inte alls som en film jag vanligtvis skulle vilja se, men bara de senaste dagarna har jag läst massvis med positiva recensioner om den. Måste ju bara kolla in!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *