smått&gott

Poddarna jag lyssnar på

Efter att ha läst Sandra Beijers inlägg om vilka poddar hon lyssnar på tänkte jag mycket på vilka jag själv lyssnar på – och därför kan ju tipsa er! För alla er som vill ha någonting att lyssna på när det börjar bli ont om andra saker som biobesök eller sport på tv:n.

The Cinemile

Var inte allt för längesen som jag fick själv tips om The Cinemile. Detta är en filmpodd som är väldigt mysig och med ett litet annorlunda upplägg. Det är ett gift par, Dave och Cathy, som diskuterar filmen de precis såg medan de går hem från biosalongen. Det är deras direkta åsikter utan att ha kunnat landa i filmen och vad de såg eller kunnat prata ihop sig. Lyssnar dock bara på de filmer jag är intresserad av eller som jag själv har sett.

Currently Reading

Currently Reading är podd om böcker och läsning. Två stycken vänner diskuterar varje vecka vad de har läst och ger flera rekommendationer. Jag är lite fascinerad av dessa två och hur mycket de faktiskt läser varje vecka. Det har blivit lite av en vanlig fråga som de har tagit upp – hur har de egentligen tiden? Väldigt mysig podd som är fylld av härliga rekommendationer. 

Dålig Stämning

Jag har följt Lady Dahmer ett bra tag nu, och därför hört talas om hennes podd tillsammans med Fayme Elmén. Men det är ändå väldigt nyligen som jag började lyssna på den. Tycker den är både intressant och lärorik men utan att kännas som en viktig pinne och mer att lyssna på två vänner som diskuterar och skrattar.

The Empire Film Podcast

Detta är en av de poddarna jag lyssnat på längst. Det tog mig ett bra tag innan jag lyckades förstå vem som var vem men efter det känns det nästan som man lyssnar på några vänner och deras filmsnack. För detta är en filmpodd från Empire Magazine. De pratar om nyheter, recensioner och intervjuar aktuella skådespelare och regissörer. Chris Hewitt är värd och har med sig flera kollegor bland annat James Dyer, Helen O’Hara och Ben Travis.

Gott Folk

Gott Folk är en sådan podd jag lyssnar på när jag känner att personen är intressant nog. Även om jag säkert skulle uppskatta alla ändå. Det är programledaren och bloggaren Hanna “HanaPee” Persson som intervjuar olika kända personer där hon ställer de mot den moraliska väggen. Vad tycker de om olika viktiga och ibland kontroversiella saker? Bland annat angående kött, miljö och abort. Intressant koncept istället för en annars tröttsam idé med att intervjua olika kändisar och prata om deras barndom hundra gånger om och om igen. 

HanaPee’s otroliga podcast

På tal om HanaPee så har vi hennes egna podcast där hon diskuterar med vännen Martin Huss om livet i sig. Vad som händer i deras liv eller vad som händer i världen i sin helhet. Tycker det är mysigt att lyssna på deras väldigt lugna podd om livet. Den är också rolig och framförallt skönt att de tar upp saker som jag själv kanske skulle vilja prata med mina vänner. Kanske inte lyssnar på varenda avsnitt men varje gång jag lyssnar är det väldigt bra.

Intresseklubben Antecknar

Det tråkigaste med Intresseklubben Antecknar är att den inte kommer alltför ofta. Visserligen kan man bli patreon och få fler avsnitt… Det är en filmpodd med Per Perstrand och Jesper Wiking där de diskuterar film. I början gick de igenom olika regissörer och deras filmer. Men kan tycka att de har gått ifrån det formatet lite grann och pratar ibland ur olika teman eller vad deras följare vill att de ska ta upp. 

Mellan raderna – en podcast om läsning

Ny podd för mig är Mellan raderna är Peppe Öhman och Karin Jihde pratar om om böcker och läsning. Lite som Currently Reading fast på svenska. Det jag gillar med denna podd är att de pratar om mycket kring böckerna. Ofta att de pratar om tematiken och samhället kring det som boken handlar om eller tar upp. Så det är väldigt intressant som går längre än boken i sig.

Omni Pod

Förut kom Omni Pod flera gånger per dag, men nu har de valt att ha ett avsnitt som kommer dagligen istället. Det passar mig mer och det är skönt att kunna ha cirka tio minuter sammanfattning av nyheter varje morgon. Plötsligt känner jag att jag har koll på världen och vad som sker utan att direkt anstränga mig.

P3 Dokumentär

Den här podden kommer jag tillbaka till då och då. Men det är väldigt intressant att höra deras dokumentärer. Borde lyssna på alla egentligen, men jag väljer främst de som jag tycker är intressanta redan från början. Så jag har ett mer intresse. Dock som sagt, alla jag har hört är otroligt bra och välgjorda. Verkligen en rekommendation!

P3 Historia

Om personer som vi har hört (eller inte) talas om innan på exempelvis historielektionerna. Samma som för dokumentär så är detta en podd jag slutar och börjar med lite hur som helst. Även att jag enbart lyssnar på de jag är lite intresserad av från början. Men som sagt, bra, intressanta och välgjorda. 

Pilot TV Podcast

Pilot TV Podcast har vuxit fram från The Empire Film Podcast, men har fokusen på tv-serier istället. James Dyer, Terri White och Boyd Hilton diskuterar de senaste nyheterna inom tv-världen och recenserar de senaste tv-serierna. Det perfekta om du vill vara up to date med vad som sker och vad som kommer. Allt är självklart utan spoilers. Ibland har de även intervjuer och tips om gamla serier som vi kanske har missat ellet glömt bort. 

Sanny & Svensson

Detta är möjligtvis den podden som ni tycker är minst intressant. Har bara en idé att det kanske inte är så många som är superintresserade av hockey bland mina följare. Men detta är i alla fall en hockeypodd med Sanny Lindström och Johan “MrMadhawk” Svensson där de varje vecka pratar om SHL och Hockeyallsvenskan.

Skäringer & Mannheimer

Jag återkommer till denna podden då och då. Har inte lyssnat på alla och har inte lyssnat hela tiden. Tror det handlar mer om att jag har perioder när jag inte känner alls för poddar. Detta är i alla fall Mia Skäringer och Anna Mannheimers podd där de pratar om precis allt. Om deras liv, världen runt omkring och att vara kvinna skulle jag kunna beskriva den som. Väldigt rolig och härlig!

2 kommentarer

  • Lena

    Tack för tipset lyssnar aldrig på poddar och har ingen koll på vad som finns men den där currently reading låter ju perfekt!

  • Elsa

    Så många bra tips, tack! Har slaviskt följt Empire Film Podcast sedan några år tillbaka. Pilot TV Podcast upptäckte jag först för något halvår sedan, men har lyssnat väldigt mycket på den också det senaste. Just nu lyssnar jag också massa på Office Ladies eftersom jag är en stor The Office-nörd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *