Böcker

Orakelnatten | Berättelse i en berättelse i en berättelse

ÅRETS FÖRSTA BOK för 2020 blev Orakelnatten av Paul Auster. Som jag har förstått det är Paul Auster en gigant inom litteraturvärlden, och det här var mitt första möte med honom. Jag är otroligt nyfiken på att läsa mer och hoppas att jag och Auster kan hitta en lång vänskap tillsammans med hans böcker.

Orakelnatten är en berättelse i en berättelse i en berättelse. Den är hyfsat kort på 250 sidor, men rymmer många berättelser, infallsvinklar, känslor och detaljer. Den handlar om Sidney Orr, en författare som är mitt i återhämtningen efter en sjukdom. När han köper en blå anteckningsbok får han tillbaka sin skrivlust och börjar på en berättelse om en förlagsredaktör som publicera en bok.

Jag blir snabbt indragen i Sidneys berättelse om förlagsredaktören, men det som verkligen får mig på fall är just Sidney och allt som sker runt omkring honom. Människorna han träffar, hans fru och vän. Till slut är det en berättelse som jag kommer ha med mig länge. Det enda jag kan peta på är egentligen fotnoterna som kan bli lite för långdragna och detaljrika. Någonting som inte alltid behövs.

Titel: Oracle Night
Serie: –
Sidor: 250
Genre: Fiction
Mitt betyg: ★★★★★

Författare: Paul Auster
Utgiven: 2004
Format: Inbunden
Land: USA
Goodreads betyg: 3.78

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *