Böcker

Minirecensioner | The Sky is Everywhere, Eliza the her monsters & Warcross

Näst sista delen av mina jag försöker läsa YA-böcker och det går ibland riktigt dåligt, ibland hyfsat och sedan kommer det böcker som jag blir positivt överraskad av. Bara tre böcker kvar, och förhoppningsvis plockar jag snart upp dem. Borde verkligen prioritera dem. Har hållit på med detta i över ett år nu. Skäms!

Tidigare har jag läst:
The Sky is Everywhere av Jandy Nelson

Efter ha förlorat sin syster Bailey väldigt plötsligt finner sig Lennie mellan två stycken. Den tysta Toby, Baileys pojkvän som förstår hennes sorg, och den nya killen i stan, Joe.

Problemet med den här boken är att den gav mig verkligen ingenting. Det var ingen karaktär som stod ut för mig, och storyn var bara inte tillräcklig. Lennie var ingen jag direkt sympatiserade med. Såklart väldigt tråkigt att hon förlorade sin syster osv. Tyckte nog bara inte om henne. Är väldigt över triangeldraman överlag, och den här var inte bra. Först och främst skedde allt med Joe väldigt snabbt. Kändes som jag knappt hängde med. Grejen med Toby kändes bara fel och konstigt. Var heller inget fan av Jandy Nelsons skrivsätt. Många YA-författare försöker ha konstigt språk, som antagligen ska locka och fungera för tonåringar, men istället blir det magplask.

★★

Eliza and her Monsters av Francesca Zappia

I verkligheten är Eliza blyg och konstig utan att ha vänner. På internet är hon LadyConstellation, den anonyma skaparen av den populära Webcomic Monstrous Sea.

Jag trodde inte att jag skulle gilla denna. Speciellt inte efter ha läst Fangirl, och gillade inte alls den. Men blev glatt överraskad. Eliza and her Monsters är en väldigt gullig bok. Gillade verkligen Eliza och kunde på ett sätt relatera till henne. Gillade kärleken, och hur den växte fram mellan henne och Wallace. Hur den blandar mellan verkligheten och på Internet. Att en ibland visar två sidor och hur svårt det är att kombinera dessa. Väldigt gullig bok som jag tror många kan relatera till.

★★★½

Warcross av Marie Lu

Warcross är ett spel, men för de miljoner användare har det blivit ett sätt att leva. Många är glada att fly från verkligheten och andra hoppas på att göra en vinst. Emika får jobbet som spion för att undanröja eventuella säkerhetsproblem.

Positivt överraskad! Har känt att min grej inte är när böcker handlar om en alternativ värld, eller som i Warcross om ett stort spel där folk tävlar, men också flyr sin verklighet i. Kände inte alls för att plocka upp den, men började läsa och blev ändå fast direkt. Var nyfiken på vad som skulle ske. Kände direkt att det var något skumt med grundaren av Warcross och den som anställer Emika, Hideo. Vilket kunde vara väldigt förutsägbart och tråkigt, men jag förstod inte riktigt vad han sysslade med eller varför. Så det var bra. Förstod att det hade med hans försvunna bror så fort de nämnde honom. Och listade väl ut vem Zero var på det viset. Gillade den ändå mycket, men hade väl hoppats på lite mer smaskiga scener med själva Zero. Men det ska finnas en tvåa, så får hugga tag i den snart!

★★★½

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *