Böcker,  Filmer,  Serier,  smått&gott

Mina favoritappar | Film, tv och böcker

Då och då rensar jag bland mina appar och tar bort de jag inte använder. I andra fall hittar jag nya appar som snabbt blivit en favorit. Tänkte tipsa om sex stycken appar inom kategorin film, tv och böcker. Skulle vara kul om ni ville dela med er av era favoriter nere i kommentarerna. Kanske kommer upp en app som jag inte kan leva utan när jag testat! Det hade väl varit något? Vilka är dina favoritappar?

Jag delar upp mina appar i kategorier. Förut hade jag färg på appen, men det blev nästan svårt att hitta vissa appar då. Istället har jag nu kategorier, och ingen kategori får ha fler än nio stycken appar pga det ska vara lätt att överblicka innehållet.

Mappen Film och tv innehåller som ni kanske kan se och förstå appar som förenklar mitt tv-tittande, och filmer. Har bland annat några utvalda streamingstjänster. Har valt ut tre som jag använder för att se information, kunna streama hockey när vi inte är hemma osv. Filmstaden för att kunna boka och se biljetter. IMDb som är min räddning, och tv.nu som jag knappt använder men ibland är den väldigt bra att ha. Men mina tre favoriter är dessa:

Letterboxd

Tror det är svårt att ha undvikit denna app som man gillar film. Men det kanske finns någon här som gjort det. Då tycker jag att du ska ladda ner den, skapa ett konto, och börja använda den. Finns också som webbsida, och är lika bra där. Jag använder den främst för att lägga in filmer jag har sett, så jag vet vilka jag har sett och till och med vilket datum jag såg dem. Sätter betyg och en och annan lista gör jag också. Du kan ha vänner och se vad de gillar för filmer, vad de ser och vilket betyg de har satt. Du kan självklart skriva recensioner också.

TVTime

Lite samma som Letterboxd är det nog svårt att ha missat denna. Det finns ett flertal liknande sidor och jag har provat en massa. Men TVTime är nog den enda jag har orkat ha länge utan att tröttna eller stört mig på en funktion osv. Här kan du tracka vilka serier du ser, vad som komma skall och även kommentera avsnitten.

Playpilot

Playpilot är en nyare app som jag har börjat använda. Störde mig så mycket på att behöva gå igenom varje streamingstjänst som jag har och leta efter om en film eller tv-serie finns där. Då kom Playpilot in i mitt liv och det är fantastiskt. Plötsligt kan du skriva in en titel och se vart den finns. Jag har ställt in vilka tjänster jag har så då står det om den finns på någon av dem eller om den inte finns alls men att man ska kunna få en notis om den dyker upp i framtiden. Så perfekt!

I kategorin Böcker har jag inte många appar, och tre av dem kommer jag tipsa om här nedan. Så vill inte skriva upp dem flera gånger. Har haft flera som jag har testat men som jag inte känt varit rätt för mig. Den jag inte tipsar om är Böcker, som är gamla iBooks. Tror den bara bytte namn, eller hur? Som jag faktiskt använder ibland. Men inte så ofta.

Goodreads

Goodreads är som Letterboxd och TVTime fast för böcker. Du kan ha ett årsmål som du följer, skriva in vilka böcker du läst, vill läsa, sätta betyg och skriva recensioner. Se vad dina vänner gillar för böcker, läsa andra människors listor och engagera dig i communityn. Jag gör inte så mycket av det sociala. Liksom, ibland kanske jag kommenterar någons uppdatering eller gillar. Men man kan göra så mycket mer än det lilla jag gör.

Biblio

Den här appen varierar lite beroende på vilket bibliotek du har. Mitt bibliotek använder denna men vet att andra använder Libby. Vilket är en så mycket bättre app. Nästan lite arg att inte mitt använder den. Men helt enkelt när du lånar en e-bok eller ljudbok på biblioteket hamnar de i appen och du kan läsa dem där istället för i en webbfil eller epub.

Serial Reader

En ny app som jag tycker är fantastisk. I alla fall det lilla jag har testat. Huvudsakligen är den gratis (även böckerna), men vissa funktioner gör att man måste köpa den för vad jag tror är 35 kronor. Vill du läsa klassiker men är kanske lite avskräck för hur långa vissa är eller någon annat så är denna superbra. Du väljer en bok och den delar upp boken automatiskt så du får en del av den som tar cirka 10-15 minuter att läsa och du får en ny del varje dag beroende på hur lång boken är. Kollade lite snabbt på War & Peace som är en lång bok och den skulle bli klar i september… Så det kan verka lite konstigt att läsa en bok så, men samtidigt är det kul att ha en bok i fickan som enbart kräver så kort tid varje dag. Om du betalar kan du även läsa i förväg om du vill.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *