Serier

Min nya besatthet: RuPaul’s Drag Race

Detta inlägg innehåller spoilers om de fyra första säsongerna av RuPaul’s Drag Race.

Någonting bara hände en dag. Vi satte på första avsnittet på första säsongen av RuPaul’s Drag Race och vips var vi klara med fyra säsonger. Det är väldigt sällan jag tittar på realityserier och nästan ännu mindre när det är ett tävlingsmoment. Det var mer förr när man slö tittade på tv:n och bara hamnade framför serier. Någonting som aldrig händer mig längre. Nu är varje tv-stund väldigt planerad istället. Oavsett – jag har också fallit för denna serie som så många andra.

RuPaul’s Drag Race handlar om ikonen RuPaul och jakten på den nästa stora dragqueen stjärnan! Flera deltagare blir inbjudna varje säsong för att göra sitt bästa att imponera på RuPaul och juryn som består av – Santino Rice (designer, Project Runway), Merle Ginsberg (tv-personlighet och modejournalist), Michelle Visage (tv-personlighet och sångerska) och Billy B (makeup artist). Även några fantastiska gäster i juryn som jag bara antar kommer bli ännu större och magiska ju längre serien går och mer pengar läggs på produktionen.

Varje säsong är det tretton deltagare (enbart nio första säsongen) som tävlar om att bli amerikansk nästa drag superstjärna. Det kommer självklart bli drama av egentligen två anledningar. Det första är att det är en tävling och ingen är där för att skaffa vänner (även om det sker). Varje queen för dig själv helt enkelt. Det andra är att det är en hel del starka karaktärer. Alla har sin idé om var dragqueens handlar om – hur man ska bete sig och se ut som. Samtidigt som den bilden inte är samma för alla. Det är allt ifrån skönhetstävlingar, nattklubbar, shower i Vegas till se mer död än levande ut. Det är hejvilt, och jag älskar det!

Eftersom det är starka karaktärer hittar man alltid någon man tycker om, och någon som man tycker mindre om. Wow, vad man stör sig på så många personer. Vissa blir värre och värre och andra lyckas bli bättre genom tävlingen. Har självklart några favoriter genom de fyra första säsongerna.

Gillar verkligen upplägget och att det är återkommande tävlingsmoment i de olika säsongerna. Detta är verkligen en blandning mellan American Top Model då vi har fotograferingar och catwalk, men också Project Runway för det är en hel del skapande av sina egna kläder. Med en twist att de är dragqueens.

Vi får se deltagarna ha fotograferingar, göra tv-framträdanden, göra sketcher, kändisimitationer och dans. Det är högt och lågt och ingen verkar vara beredd på vad som kommer ske. Även om de är väldigt up to date med de tidigare säsongerna. Det är ständigt call backs till andra deltagare som de tävlande nämner. Därför borde de veta om vid det här laget att det är en stor chans att de ska sjunga live någon gång eller bara det faktum att de ska sy sina kläder då och då.

Nu till det roligaste – vinnarna och mina favoriter. Än så länge har vi sett fyra stycken vinnare. I första säsongen vann Bebe. Tyckte hon var en värdig vinnare, men jag hade min favorit som tyvärr inte vann. Min favorit var Nina Flowers som slutade tvåa. Från första stund visste jag att hon var något speciellt. Hon var magisk och gav verkligen en härlig och annorlunda bild av att vara dragqueen, och hon var inte så taskig mot de andra. Det säger en hel del! Klarade verkligen inte av Rebecca och tyckte hon kom alldeles för lång i tävlingen.

I andra säsongen har vi min favorit av alla deltagare i de fyra säsongerna. Nämligen Raven. Hon borde ha vunnit! Jag har helt klart en girlcrush i henne. Trots att hon var en otrolig bitch, men please – vem var inte det i den andra säsongen? Tyra var en otroligt jobbig person större delen av tävlingen, men hon blev bättre i slutet. Har också hört att hon nu har slutat med drag, tråkigt. Ännu mer att jag ville att Raven skulle vinna. Hade väldigt svårt för Tatianna också.

Eftersom jag var så överväldigad av Raven, men även Nina Flowers, hade jag svårt att hitta en favorit i tredje säsongen. Men jag fick ändå en favorit ganska snart och det var Raja. Dock, hon var rätt mycket av en bitch. Hela Heathers grejen var ju otroligt töntigt. Visst att de kallar varandra det för att visa att de är en klick med vänner. Men att kalla de andra deltagarna för Boogers, det var bara lågt. Såg för övrigt Heathers på grund av detta och blev faktiskt inte alls imponerad. Känns som en film många gillar, men tydligen inte för mig. Äntligen vann min favorit. För Raja är vinnaren och det kändes rätt självklart från början.

Fjärde säsongen tog det mig en bra stund innan jag faktiskt hittade en favorit. Men i slutändan hade jag två favoriter – Chad och Shannon. Det blev ingen klar vinnare i sista avsnittet utan de väntade att säga vinnaren i reunion-avsnittet. Det stod mellan Chad, Shannon och Phi Phi. Och Shannon vann. Glad för det för jag hade ändå någon av de som värdig vinnare (förutom Phi Phi).

Är så glad att jag har flera säsonger kvar. Just nu pågår den trettonde säsongen av RuPaul’s Drag Race. Men det finns även flera spinoffs, till exempel All Stars och UK (flera länder har fått sin egen).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *