listor

Lucka 7: Risgrynsgröt eller skinkmacka

RISGRYNSGRÖT ELLER SKINKMACKA, det är frågan det! Kanske inte den viktigaste frågan ni någonsin fått, men idag är det nog det ändå. Idag är det lucia och det är inte långt kvar till julafton nu. Känner ni pirret efter julmaten? Eller möjligtvis julklapparna? Jag älskar julen, och det är så många delar inom det som jag just älskar. Maten, pyntet, värmen och kärleken av den härliga gemenskapen. Därför ska jag nu välja mellan två fina saker om och om igen i en enkel “This or that”-lista som jag hittat hos JohannaEwa, en fantastisk blogg skriven av en person som verkligen älskar julen.

Mer jul eller stilla natt

Den lugna, stillsamma låten mot den mer hetsiga och trallvänliga? Hm.. jag väljer nog faktiskt ändå Mer jul. Det är en låt som jag kan börja nynna på själv och jag tänker mycket på barndomen när jag hör den. Och är inte det jul? 

Julafton eller nyårsafton

Jag tycker ju tyvärr att nyårsafton är ofta väldigt överskattat. Man försöker alltid göra den större än vad den egentligen är… eller att man bara har stora förväntningar på sista och första dagen av året. Julafton är däremot hundra procent mys. Och jag väljer nog mys framför fest och glamor varje dag i veckan.

Julmat eller julgodis/fika

Det finns fantastiskt gott julgodis och två av dem har jag redan visat i mina tidigare luckor. Det kommer en till! Men trots detta väljer jag ändå julmaten. För jag älskar julmaten. Det är för mig höjdpunkten på julafton. Sitta ner framför ett stort bord av julmat och bara äta, äta och äta igen i flera timmar.

Julklappar eller julgran

Ska verkligen inte vara duktig och låtsas att inte gilla julklappar. Vem gillar inte julklappar? Föredrar också att få framför att ge för att jag blir så nervös om personen inte gillar presenten. Men julgranen är ändå bättre. För den är så vacker och jag blir alltid glad av att se den, klä den osv. 

Risgrynsgröt eller skinkmacka

Nu är vi äntligen här vid den viktigaste (och svåraste) frågan. Risgrynsgröt eller skinkmackan? Vad väljer du? Jag har tänkt, och tänkt, och nog tänkt lite till och bestämt mig för mackan. Speciellt när den är precis klar och är varm och god, med en klick senap på, och på antingen mjukt eller hårt bröd och in i munnen. Mums!

Julfilm eller julmusik

Julfilmer är verkligen en hiss eller miss. Älskar flera av dem och andra är nästan en plåga att ta sig igenom. Samma egentligen med musiken. Men den ger mig en sån härligt stämning, och det är så himla mysigt att bara lyssna hela dagarna på julmusik. Jag har en spellista som ni kan lyssna på om ni vill komma in i rätt stämning.

TV4 eller SVT på julafton

Vem tittar ens på TV4 på julafton? Om du gör det kan du väl kommentera och berätta varför. Jag tittar ju i och för sig knappt på tv på julafton, men såklart man ser Kalle och hans vänner och eventuellt Karl-Bertils julafton. Även kanske har på Kan du vissla Johanna? i bakgrunden när man gör vettigare saker än att se den filmen för hundrade gången.

Ljusslinga ute eller adventsljusstakar inne

Är lite nykär i att ha ljusslinga utomhus då vi har en på balkongen. Men det är inte alls samma sak som att ha adventsljusstakar inomhus. Det är det ultimata myset och det ser så fint ut när en går ute och ser alla ljusen i folks fönster.

Julmust eller glögg

Det var inte längesen jag började dricka glögg. Inte varit ett fan av det tidigare, men nu är det faktiskt gott. Såklart det inte slår julmust för det är få saker som gör. Möjligtvis påskmust. Fast ändå inte alls.

Black Friday eller Mellandagsrea

Brukar aldrig köpa något på varken Black Friday eller Mellandagsrean förutom vår tv som just är inköpt på en Black Friday. Väljer ändå Mellandagsrean för den har funnits med länge och är inte något nytt som plötsligt blivit en grej.

Juleskum eller Aladdin

Äter ju absolut inte allt i Aladdin och är fortfarande ledsen över att de tog bort trillingnöten, men väljer den ändå. För det finns flera sorter, och det är alltid någon i släkten som äter de äckliga. Det finns också två lager så man blir glad när den är “slut”. Juleskum kan bli för mycket väldigt fort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *