musik

Lucka 4: Kom i stämning med julmusik

JULMUSIK ÄR VERKLIGEN en hiss eller miss. Förstår inte riktigt varför varenda artist ska ha en egen julskiva. Ibland är de dock jättebra, men fortfarande varför behöver vi ännu en version av Jingle Bells?

Att lyssna på musik under julen är för mig superviktigt. Det är lite så man får julkänslan. Även om man vill nästan spy över den efter att ha hört exakt samma låtar i flera veckor. Jag tänkte tipsa om min spellista ”Glögg, tomtar & pepparkakor”, men först ska jag plocka ut några favoriter.

 • Fairytale of New York
  The Pogues klassiska julsång som säkert har blivit utsedd till bästa jullåten ett flertal gånger. Ögonblicket när man hör denna låt, då vet man att det är jul.
 • Himlen i min famn
  Jag vet ärligt talat inte varför jag gillar denna låt. Gillar ju vanligtvis inte Carola och hennes musik. Men det är någonting med den här låten som är mysig.
 • Silent Night
  Finns tusen versioner av denna klassiker. Jag gillar Nat King Coles version. Den blir så vacker med hans fantastiska röst. Han har ju flera jullåtar om man gillar honom.
 • Christmas (Baby, Please Come Home)
  Egentligen inte jättebra låt av Leighton Meester. Men av någon anledning är den överst i listan och varit där sedan i alla fall 2014 så det är det första jag oftast hör och blir därför lite speciellt.

Vad för julmusik har du som favorit?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *