smått&gott

Kvinnor jag beundrar

Vilka kvinnor har jag som förebilder? För mig har alltid detta varit en svår fråga. Vem är min förebild? Detta var en fråga från Lena som ett önskeinlägg, och jag tycker frågan passade väldigt bra i och med det är internationella kvinnodagen idag.

När jag var liten svarade jag alltid min mamma. Hon var, och är fortfarande, min stora klippa i livet. Personen jag alltid ringer när det hänt bra saker, och mindre bra saker. Hon har egenskaper jag önskar kunde gått över till mig.

Kvinnor i media

Men om vi bortser från mamma. Vem är det då? Jag började titta mig omkring på vilka personer som syns i media och gör ett fantastiskt arbete för kvinnor, och därmed någonting viktigt för mig och vad jag brinner för. Det är svårt att inte lista kvinnor som Emma Watson, Serena Williams och Michelle Obama. Kvinnor som använt sitt rampljus till att göra en skillnad och sätta ner foten. Även Shethority som består av bland annat alla kvinnor inom serierna ArrowThe FlashLegends of Tomorrowoch Supergirl

Jag började kolla igenom mina sociala kanaler och tittade på vilka jag följer. Och om det finns en större anledning till varför jag följer just dessa personer, och det finns det. 

Kvinnor jag följer

Lady Dahmer för hennes fantastiska insikt, kommentarer på världen och hur lärorik hon är. Sara Dahlström för att dansa loss varje dag trots alla kommentarer. Linnéa Claeson som tagit kampen och fortsätter varje dag. Therese Lindgren och Isabel Boltenstern för att de är öppna upp med psykisk ohälsa och utmattningsdepression i en värld som behöver dessa förebilder. Mia Skäringer Lázár för hon bara är hon själv med ett jävla anamma. Flora Wiström för att hon är nog precis så jag själv önskar att jag var. 

Dessa är alla fantastiska personer som är riktigt bra förebilder för vilken person som helst. Men när jag ändå tänker till så vill jag ändå svara min mamma, och mina två bästa vänner. För de är starka, orädda och har en kämparglöd som jag verkligen beundrar.

Vilka kvinnor beundrar du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *