Böcker

Bokrecension | Ketchup Clouds

Femtonåriga Zoe har en fruktansvärd hemlighet som hon inte kan berätta för någon. Men så hör hon talas om en dödsdömd fånge i Texas. Han måste veta allt om hemligheter, lögner och skuld. Och mord.

Med brustet hjärta och vass penna börjar Zoe skriva brev till Stu, mannen i fängelse – en historia om kärlek, svek och ond bråd död. En romantisk bladvändare av Annabel Pitcher vars signum är att skriva om allvarliga ämnen med mycket humor och värme och med en osannolik tonsäkerhet. / Goodreads.com

Här har vi anledningen till att ett fint yttre och en fin titel såsom Ketchup Clouds inte betyder att boken är bra. Ska verkligen inte ha det som förväntning längre. För herregud vilken tråkig bok.

Den har liksom ingenting som får en att vilja läsa eller framför allt gilla någon karaktär. Eller möjligtvis hennes systrar, speciellt Dot. Men annars, nej. Det är så mycket konstigt som händer som får en att ifrågasätta allt. Det sexuella? Hur Zoe beter sig? Allt? Jag blev som sagt nyfiken pga titeln men också att jag trodde den skulle handla om en brevväxling mellan henne och en fånge. Men vi får aldrig reda på någonting om fången. Vi får aldrig höra hans röst eller tankar kring hennes brev. Där har vi det största misstaget av allt. Nä, den här var inte alls bra.

Titel: Ketchup Clouds

Serie: –

Sidor: 333

Genre: Ung vuxen, Contemporary

Mitt betyg: ★

Författare: Annabel Pitcher

Utgiven: 2012

Format: Inbunden

Land: England

Goodreads betyg: 3.78

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *