Böcker

Bokrecension | Jag vet allt det här

Jag vet allt det här (en internmedicinsk roman) är en egensinnig och lekfull skildring av kampen mellan känsla och intellekt. En allvarlig berättelse om hur den yttre styrkan kan dölja ett skört inre.

Hanna går på läkarlinjen. Hon vet vad hon vet, minns allt, analyserar livet. För vad ska man tro på om inte vetenskapen har svaren? Hon glittrar med sina vänner, de är amasoner med hud av okrossbart glas. Är redo för vilken strid som helst.

Men under det intermedicinska året börjar glaset få sprickor. Och när vännen Filippa dras allt djupare ner i en depression bildas en hinna av rimfrost som inte går att skrapa bort. De lär sig att förlänga liv, fördröja död. Men varför lever vi egentligen – och varför måste döden vänta? / Goodreads.com

Det här är en speciell bok. Den är otroligt vacker och berörde mig på alla möjliga vis. Det var helt fantastiskt att få börja året med en sådan bra bok. Om inte den här boken hamnar på min topplista över böcker jag läste 2017 kommer jag bli förvånad. Kul start på året!

Det är en bok om vänskap och glädjen i livet. Men samtidigt är det en bok om döden & att hantera livet när det värsta kommer och knackar på. Hur Hanna som ser lidandet runt omkring sig inte alls är så hård som hon kanske tror. Att varje patient lyckas krypa under skinnet hos henne.

Samtidigt är den otroligt vackert skriven. Nästan poetisk i många fall vilket får mitt betyg att höjas. Plus det är alltid roligt att faktiskt för en gång skull läsa om Göteborg & inte Stockholm.. Superbra bok som jag verkligen rekommenderar!

Titel: Jag vet allt det här

Serie: –

Sidor: 375

Genre: Fiction, Contemporary

Mitt betyg: ★★★★

Författare: Annika Paldanius

Utgiven: 2016

Format: Pocket

Land: Sverige

Goodreads betyg: 3.77

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *