Böcker

I’m Thinking of Ending Things | Bokrecension

I’m Thinking of Ending Things är en fascinerande läsupplevelse. En upplevelse jag är rädd att jag inte kommer uppleva igen. Jag blev skrämd. Stundtals jag ville lägga undan boken och bara andas i några sekunder innan jag plockade upp den. Den åt upp mig från insidan till ut. Fick mig att tänka och tänka utan att komma någonstans framåt. Vi får följa en ung kvinna som tillsammans med sin pojkvän, Jake, sitter i en bil påväg hem till Jakes föräldrar för första gången. Det är allt du behöver veta och ingenting mer. 

Jag har alltid velat bli skrämd av en bok, och det närmaste jag kommit tidigare är House of Leaves, men nu har Reid tagit över platsen med denna thriller. Han berättade exakt så mycket som vi behövde för att komma fram i berättelsen. Lagom mycket för att varje sida och varje mening ska skapa en orolig känsla och något jag har svårt att sätta fingret på. Jag bara älskade varenda sekund. Har förstått att flera har problem med boken, speciellt slutet, men jag har inga problem med det. Tyckte bara det var 210 sidor som både fascinerade mig och skrämde mig på samma gång. 

Reid skriver varje dialog och diskussion med ett större ändamål. Den icke-namngivna kvinnan och Jake sitter i bilen under en längre period och pratar om lögner, depression och berättelse från livet. Det är inte bara berättelser som för berättelsen framåt, utan även skapar en tanke för oss som läser. Dialogerna blir metaforer som vi inte förstår förrän boken tar slut. Jag kan verkligen rekommendera att läsa boken två gånger. Det gjorde jag. Första gången läste jag och andra gången lyssnade jag på ljudboken. Kan rekommendera ljudboken – den tillför verkligen till berättelsen.

Detta är en solklar femma för mig. Jag kommer bli förvånad om den inte är med på min topplista för böckerna jag läste 2021 när året tar slut. Första boken för året kan mycket väl vara en av de bästa för året. I’m Thinking of Ending Things är en lättsmält bok på ett sätt. Den är enkel att ta sig igenom. Det är inga krångliga delar eller komplicerat språk men den kommer sätta sig i ditt huvud.  Filmen kom i september förra året på Netflix och har antagligen gjort att boken har dykt upp i mitt flöde. Ser fram emot att se den nu. 

Titel: I’m Thinking of Ending Things
Serie: –
Sidor: 210
GenreThriller
Mitt betyg: ★★★★★

FörfattareIain Reid
Utgiven: 2016
Format: Häftad
Land: Kanada
Goodreads betyg: 3.57

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *