Filmer

Hooptober 8.0

Varje oktober försöker jag och min man se så mycket skräck som möjligt. Vi har gjort på olika sätt tidigare. Ibland bara på känsla och förra året gjorde vi en lista på 31 filmer vi gärna skulle vilja se under den månaden. I år är vi beredda på att ta det ett steg till – Hooptober. Det är en ”challenge” där en användare på Letterboxd skapar en lista med kriterier för en att se. Vi har nu skapat ihop vår lista utefter dessa kriterier. Det blev 32 filmer. Vi kommer troligtvis börja lite tidigare, någon gång efter 15 september bara för att ha lite extra tid på att se alla filmer innan.

Kriterierna och filmer vi har valt:

6 länder: The Cat o’ Nine Tails (Italien), Hour of the Wolf (Sverige), Last Night in Soho (England), Luz: The Flower of Evil (Colombia), Hagazussa (Tyskland) och Rawhead Rex (Irland)

8 årtionden: Halloween Kills (20-talet), Creep 2 (10-talet), I’ll Always Know What You Did Last Summer (00-talet), The Exorcist III (90-talet), Doom Asylum (80-talet), Jaws 2 (70-talet), The Raven (60-talet) och The Creatures Walks Among Us (50-talet)

2 filmer inom folk horror: Luz: The Flower Evil och Hagazussa

4 filmer från 1981: The Beyond, Scanners, Madhouse och Ms .45

2 filmer från ditt födelseår (1993): Body Bag och Leprechaun

2 filmer med ett hemsökt hus: House IV och 13 Ghosts

1 film som är den värsta uppföljaren du inte sett och har tillgång till: American Psycho II: All American Girl

Last Night in Soho kommer på bio i oktober

1 film om utspelar sig i skogen: Eden Lake

1 Kaiju eller Kong-film: Godzilla vs. Destoroyah

2 Hammer films: Dracula och The Curse of Frankenstein

3 filmer med PoC som regissör eller i huvudroll (ej från Asien): Blacula, The People Under the Staris och Candyman: Farewell to the Flesh

3 filmer från Asien: Dark Water, Godzilla vs. Destoroyah och One Missed Call 3: Final

1 Tobe Hooper film: Body Bags

Luz: The Flower Evil är en film från Colombia inom folk horror

Det var alla filmer! Några som ni säkert har märkt är på flera ställen för de passar lite överallt. Tekniskt sätt har vi fler länder än de sex vi har valt ut som USA och Japan. Men det är ingen utmaning att se en film från USA och Asien hade en egen kategori som vi hoppade de länderna så det blev mer av en utmaning.

Tror att skräck inte är den genren som ni som läser denna blogg har som favorit. Men jag funderar just nu på att göra några minirecensioner av dessa filmer. Väldigt korta recensioner där jag kan i alla fall säga om jag rekommenderar eller ber er springa åt andra hållet. Det kan i alla fall vara kul att ha i framtiden för mig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *