Hålla andan
Böcker

Hålla andan | Prestationskrav och djupa hemligheter

HÅLLA ANDAN ÄR en bok som stannade kvar i mina tankar efter att jag hade läst ut den. Det var saker som jag inte kunde släppa. Som jag ville reflektera över, känna in och inse att jag känner igen mig i mycket av det som Flora Wiström skriver om. Tyvärr. Därför det inte alltid så vackra saker, vackra känslor att dela med en av hennes karaktärer.

Mina har tagit studenten och står inför en sommar utan att riktigt veta vad hon vill göra. Utan vänner och en stor ensamhet. När hennes storasyster Daria, försvinner utan att säga hejdå försöker hon ta reda på var hon är och varför hon stack. Mina spenderar plötsligt all sin lediga tid på platsen som Daria alltid var – simbassängen. 

Någonting som jag kan relatera till

Blev förvånad när jag insåg att vi fick följa både Mina och Daria då jag trodde först att det bara skulle vara ur Minas perspektiv när hon sakta men säkert med varje simtag få reda mer och mer om sin syster och hennes hemligheter. Glad att vi fick Darias perspektiv också. Hade nog velat ha mer av henne. Därför är det just Daria som jag dras till. Hon har extrema prestationskrav och en stor hemlighet som jag kan på ett sätt relatera till, och på annat sätt inte alls. Till exempel hur hon skuldbelägger sig, och det gör ont i mitt hjärta. Mest för att jag inte vill att någon ska vara det hon är med om, och för att jag inte vill känna igen mig i det.

Ibland känns det som att Flora enbart skrapar på ytan när det kommer till det som faktiskt betyder någonting (i min mening), men samtidigt känns det som hon skriver exakt det som behövs. Varken mer eller mindre. Det är något väldigt fint med den balansen. Hade önskat att Hålla andan var längre. Den fick ett väldigt abrupt slut som jag inte helt är klar med. Sammanfattningsvis är det en vacker, sorgsen och mörk berättelse.

Titel: Hålla andan
Serie: –
Sidor: 228
Genre: Ung vuxen, Contemporary
Mitt betyg: ★★★★

Författare: Flora Wiström
Utgiven: 2019
Format: Inbunden
Land: Sverige
Goodreads betyg: 3,51

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *