Serier

Gossip Girl kommer tillbaka och allt vi vet om den

Gossip Girl är utan tvekan en av mina absoluta favoritserier, och jag känner något enormt för alla karaktärer. Något mer för andra såklart (mest Blair). Så det är med blandat mellan förtjusning och skräck som jag förstått att Gossip Girl kommer tillbaka. Det har väl egentligen varit tal om det ett flertal gånger under åren. Eller det har känts som det. Men nu är det faktiskt på gång.

Skådespelare har blivit rollsätta och inspelningen har till och med börjat. Det kommer bli i alla fall tio avsnitt som kommer sändas på HBO Max. Vad vet vi om den nya serien?

En ny generation

Först och främst kommer den inte fokusera på de gamla karaktärerna. Utan istället om en ny generation av tonåringar som lever och frodas på Upper East Side. En av skaparna, Josh Schwartz (original Gossip Girl och The O.C.) var noga med att det inte skulle fokusera på den gamla gruppen. För varför skulle de nu vuxna karaktärerna vara intresserade och framförallt kontrollerade av skvallret.

Whitney Peak från bland annat The Chilling Adventures of Sabrina
Whitney Peak och Jordan Alexander

Betyder det att vi inte kommer träffa de gamla karaktärerna? Troligtvis inte skulle jag säga.

Blake Lively (Serena) verkar inte vara superintresserad och har sagt att hon inte är involverad och det skulle bero helt på hennes tid då det är inte hennes främsta prioritet. Penn Badgley (Dan) är inte heller intresserad men har valt att inte utesluta möjligheten. Leighton Meester (Blair) har sagt att hon inte har blivit tillfrågad men är inte främmande för det. Chace Crawford (Nate) skulle definitivt kunna tänka sig göra en cameo. Ed Westwick (Chuck) känner sig klar med sin karaktär och menar att de har gjort allt de kan med honom. Taylor Momsen (Jenny) har slutat med skådespeleriet så det skulle vara väldigt osannolikt att hon skulle dyka upp igen.

Däremot har Joshua Safran (en av skaparna) sagt att han gärna skulle se några av de gamla karaktärerna dyka upp. Han har även sagt att den nya generationen kommer att nämna Serena, Blair och Dan med flera. För de lever i samma värld (såklart) och har satt sin prägel på New York och hela Gossip Girl-sajten.

Gamla ansikten kommer dock tillbaka

Nej, skådespelarna är inte tillbaka. Däremot är det samma skapare med Joshua Safran i spetsen tillsammans med Josh Schawartz och Stephanie Savages. Samma trio som vi hade under Gossip Girl. Det talar för att det kommer bli bra. Skulle vara mer orolig om nya människor tog sig an detta projekt.

Tavi Gevinson och Adam Chanler-Berat

Även den alldeles fantastiska Eric Daman kommer vara med. Vem kanske några frågar sig. Jo, kostymdesignern som revolutionerade serien med dess fantastisk stil. För vem hade kunnat vara utan till exempel Blairs diadem? Serenas vågade stil och kavajer? Chucks väldigt lekfulla kostymer? Ingen är svaret. Att han får förtroendet att hitta nya stilar och mode för nya serien är bara helt fantastiskt. Så glad för detta!

Men det som glädjer mig mest är nog ändå att Kristen Bell kommer tillbaka som rösten till Gossip Girl. Hon är den rösten. Ingen annan hade kunnat göra det bättre än vad hon gör.

Från vänster: Tavi Gevinson, Thomas Doherty, Eli Brown, Jordan Alexander, Emily Alyn Lind, Evan Mock, Savannah Lee Smith och Zión Moreno

Mer representation bland karaktärerna

Den tidigare Gossip Girl-rollbesättningen var väldigt vit och heterosexuell. Den här gången hade istället valt att ha mer representation med mer variation bland skådespelare och karaktärer. Safran förklarar det som att det är mycket ”queer-innehåll” i den nya serien. Att det handlar mycket om hur världen ser ut nu och privilegium kan se ut samt kommer ifrån.

Vad kommer den handla om?

Detta ska inte vara en fortsättning eller en uppföljare till originalserien enligt Safran. Istället är det bara en ny vinkel på ungefär samma handling. Om helt enkelt privilegierade tonåringar i New York. Har även läst att den här gången är inte Gossip Girl-karaktären en anonym och gömd figur som ingen vet vem det är. Utan istället kommer skvaller-delen fokuseras på det moderna samhället vi lever i med sociala medier. Vilket låter mer troligt. Det är större chans att dessa ungdomar själva lägger upp information och skvaller på diverse medier än att de smsar in till en anonym blogg. Eller hur? Det ska även vara med en twist som Safran än så länge håller hemlig.

Savannah Lee Smith och Zión Moreno

Den enda karaktären med namn än så länge är Audrey (spelad av Emily Alyn Lind som ni kanske känner igen från Revenge och Doctor Sleep) som ska ha precis kommit ut ur ett långvarigt förhållande och funderar på vad mer som kan finnas där ute.

Det är få skådespelare jag känner igen sedan tidigare. Antar att ni andra kanske känner en någon av dem. Den jag har bäst koll på är Thomas Doherty som bland annat varit med i High Fidelity (serien) och Catherine the Great. Jag känner mest igenom honom från Legacies där han spelar Sebastian. Tror han kommer göra sig bra i den här miljön.

Kommer du att titta?

Vi vet ännu inte när den kommer komma. Den skulle börja med inspelningen i mars men ja, ni vet pandemin, så drog det igång nu i november istället. Det har även kommit in nyare namn till ensemblen, bland annat Evan Mock som man ser på bilderna här ovan blev nyligen officiellt med. Min förhoppning är såklart 2021, men kanske under den andra halvan av året.

2 kommentarer

  • Lena

    Jag börjar att bli lite trött på alla dessa reboots men efter att ha sett skådespelarna till denna så kände jag att denna kanske kan bli riktigt bra. Ser fram emot den faktiskt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *