Serier

Fyra anledningar att se på The Vampire Diaries

Idag är det tio år sedan sen The Vampire Diaries började sändas. Är det någon som känner sig gammal? Det gör i alla fall jag. Det är alltså tio år sedan sen jag började min första termin på gymnasiet. Sedan jag satt och delade bilder från just den här serien på min tumblr. Hur underbart är inte det? För en som har missat denna serie, eller det kanske har varit svårt att aldrig hört talas om den, men möjligtvis aldrig sett den, så kommer här några anledningar till varför du ska plocka upp den. Men först vad den handlar om.

Elena Gilbert är en helt vanlig tjej som har precis förlorat sina föräldrar i en bilolycka. Ingenting gör henne glad, men en dag börjar en mystisk person i hennes klass. Stefan blir den glädjen i hennes liv. Det hon inte vet är att han är en vampyr, och tillsammans med hans bror hamnar hon rakt in i en värld med vampyrer, varulvar och häxor.

Onda karaktärer – på riktigt

Ibland är onda karaktärer lite halvt mesiga och ibland är de riktigt onda. I The Vampire Diaries finns det självklart båda varianterna. Men jag älskar fullkomligt att många onda karaktärer gör verkligen fruktansvärda saker. Saker som ingen borde förlåta dem för. De dödar för skoj skull, för att de är uttråkade eller bara för att de kan. Är inte det, på ett skrämmande sätt, rätt skönt? Även goda karaktärer har onda sidor, och är själva inte fina änglar vilket också är befriande. 

Stefan och Damon Salvatore har en väldigt komplicerad relation. Foto: Bob Mahoney/The CW
Stefan och Damon Salvatore har en väldigt komplicerad relation. Foto: Bob Mahoney/The CW

Kärlek, kärlek och kärlek

Det är nästan få serier som har så mycket kärlek som The Vampire Diaries har. Det är många kärlekspar under åren, och det är sällan bara en liten romans utan karaktärerna faller för varandra hårt. Det är något väldigt vackert med det. Har flera personliga favoriter från denna serie, flera än vad jag har på en massa serier sammanlagt. För deras romanser är söta, beroendeframkallande och retsamma mot oss tittare. Men det är också så mycket kärlek mellan vänner och familjer. Så mycket kärlek överallt.

Stora känslor

Serien är kanske inte den mest tänkvärda du kan se på. Inte direkt djup men känslorna. De är överallt och så mycket där. Dessa karaktärer går igenom så mycket och det är så mycket sorg. Det är många tårar under åren som faller, och en gråter nästan alltid med dem. Folk dör, förändras och sticker knivar i ryggen. Men samtidigt är det också mycket lycka och glädje mellan allt det där hemska.

Bonnie och Enzo blev ett av de finaste paren i serien. Foto: Tina Rowden/The CW
Bonnie och Enzo blev ett av de finaste paren i serien. Foto: Tina Rowden/The CW

Cliffhangers utan dess like

The Vampire Diaries är nog serier som jag har flest gånger suttit med munnen öppen och bara sagt, va? efter en säsongsavslutning. Men också nästan varenda avsnitt. Vilket kan låta sjukt, men det gör hela serien så fruktansvärt beroendeframkallande. Och därmed även väldigt rolig att titta på.

Har du sett The Vampire Diaries, och i så fall vad tycker du? Om inte, kan du tänka dig att se den?

Klaus var den perfekta skurken, och en väldigt fin karaktär. Foto: Annette Brown/The CW
Klaus var den perfekta skurken, och en väldigt fin karaktär. Foto: Annette Brown/The CW
Tidigare inlägg om The Vampire Diaries:

8 kommentarer

 • Isabelle

  Åh ja, TVD kommer nog alltid ha en egen plats i seriehjärtat ändå ❤️ Jag föll så hårt för Originals, främst Klaus och Elijah att jag var tvungen att se spinoffen också. Men har inte kunnat få mig själv att se sista avsnittet än, då jag vet vad som händer och att det innebär slutet på min favoritship – Klaus och caroline…

 • Lena

  Mycket bra anledningar till att se serien. Sedan måste man ju hylla en av skurkarna lite extra Kai, så lugn och så bara Baaaaaam psykopatisk på 2 sek haha

 • film&serier bloggen

  Den här serien alltså, var verkligen helt besatt när den först kom ut. Fanns ingen bättre serie än TVD då. Älskade karaktärerna, kärleken men framför allt alla cliffhangers. Sen blev serien inte lika bra, typ efter säsong 4 och sen slutade jag tråkigt nog att kolla. Men de tre första säsongerna, SÅ BRA!

  • karinsuniversum

   Håller verkligen med dig. Men det fanns ändå något charmigt med de senare säsongerna, men inte alls lika bra. Vissa karaktärer som kommer är verkligen superbra. Skulle nog ändå rekommendera att se allt.

 • Julia lif

  Letat som en galning vart man kan se detta då jag kollat alla avsnitt som fanns på Netflix men ville hitta dom sista och nu när även netflix tagit bort dom få som fanns hittar jag dom ingenstans 🙁 snälla hjälpa miiiig <333

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *