Filmer

Filmrecension | The Predator

The Predator är en film som är fylld av testosteron. Det skulle nästan räcka för att beskriva den här filmen och vad jag tycker. Men med risk att det skulle vara ofantligt tråkigt så väljer jag att skriva mer.

Det var ju några år sen jag såg Arnold Schwarzeneggers Predator från 1987, men minns att jag tyckte den var bra. Så när den här kom förra året kände jag väl att den inte skulle vara så bra, men fortfarande underhållande. Och det var nog precis så det var.

The Predator är universums farligaste jägare. Foto: Kimberley French/Twentieth Century Fox
The Predator är universums farligaste jägare. Foto: Kimberley French/Twentieth Century Fox

Handling,

The Predator är universums farligaste jägare. När en ung pojke av mittag råkar trigga deras återkomst trigga deras återkomst kan bara ett gäng avdankade ex-soldater och missnöjd forskare förhindra slutet för mänskligheten.

Jag tycker,

Själva Predator-alien är en av de coolaste aliens som finns. Bara själva Alien som är snäppet vassare. Tyvärr gör inte den här filmen de rättvisa. För det är inte en särskilt bra film. Den är som jag började med, väldigt grabbig. Det är vapen, dåliga skämt och stor brist på kvinnor.

Vi har den extremt tuffa McKenna (spelad av Boyd Holbrook) som råkar befinna sig med sitt team precis där utomjordingen kraschar. Han är verkligen stentuff! Och skickar bevis till sig själv och därmed till frun som inte längre vill ha honom och sonen som har Aspergers. Vill egentligen inte uttala mig om någonting jag inte har personlig erfarenhet, men tycker inte att Aspergers spektrumet gör sig rätt här. Det känns snarare som vad utomstående tror att det är, och bryter mot själv hela tiden. Att pojken reagerar på ett sätt vid en situation, och vid en (typ) liknande är det helt annat.

Oliva Munn spelar den missnöjda forskaren som rycks in i äventyret. Foto: Kimberley French/Twentieth Century Fox
Oliva Munn spelar den missnöjda forskaren som rycks in i äventyret. Foto: Kimberley French/Twentieth Century Fox

Vi har också ett gäng avdankade soldater som alla lider av någon form av PTSD. Och visst, det hade varit intressant att se dem som gamla soldater som inte är i sitt esse. Men detta bara föder den grabbiga känslan. Det är så mycket skämt, speciellt om kvinnor och sex. Kan se mig manusförfattarna sitta och fnissa för sig själva. Kvinnan som är värd att nämna är Oliva Munn som spelar en forskare. Och det tar inte lång tid innan vi ser henne springa runt naken… Sa jag att The Predator kändes väldigt grabbig?

Sedan väljer jag som vanligt att säga en sak vid dessa filmer. Den tar sig inte på allvar och det är en actionfilm som ändå är underhållande. Om det är det en vill se så är den perfekt.

Regissör: Shane Black Medverkande: Boyd Holbrook, Trevante Rhodes & Jacob Tremblay Genre: Action, Adventure & Sci-Fi Längd: 1h 47 min Premiär: 2018 Land: USA & Kanada Betyg: ★★

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *