Böcker,  månadssammanfattningar

Februari 2021 Wrap Up

Det blev totalt sex böcker i februari – vilket är bra för mig. Men jag blir ändå besviken för jag vill verkligen läsa mer. Har en väldig ambitiös tanke för mars (som jag är tveksam att jag kommer klara).

BÖCKERNA JAG LÄSTE

1. Triumfbågen – Erich Maria Remarque | ★★★★½
2. Rött, vitt och kunglig blått – Casey McQuiston | ★★★½
3. Kvinnan i fönstret – A.J. Finn | ★★
4. Livsgnistan – Erich Maria Remarque | ★★★★
5. Allt jag fått lära mig – Tara Westover| ★★★½
6. Gift – Tove Ditlevsen | ★★★½

MÅNADENS STATISTIK

Läsmål

31 %

31 % av mitt mål på 55 böcker. Redan efter två månader. Jag är såklart väldigt nöjd!

Uppdelningen av kön

Den här månaden blev det femtio, femtio mellan könen. Och det känns som det är så jag vanligtvis läser. Försöker läsa mer kvinnor för jag läser ganska naturligt män. Men jag har märkt att majoriteten som jag har nu på min TBR är kvinnor. Så är nog inne i en förändring.

Hur jag läser böckerna

Hade de tråkigaste diagrammen för februari om hur jag läste dem. För alla böckerna var böcker jag lånade på biblioteket, samtliga var från biblioteket och alla var skrivna (eller ja översatta) till svenska.

Vilka genrer jag läser

Två böcker inom ”War” som är såklart Remarque böckerna. Har väl nu kommit halvvägs (eller lite mer). Har läst två böcker inom Biografi. En kategori jag vanligtvis inte läser. Men det var också temat i en av utmaningarna som jag kör i år.

Betygsättningen

Hälften av böckerna fick 3.5 i betyg. Sedan var det två som var bättre och en som var sämre. En helt okej månad, men lite besviken ändå att det är mest 3.5, vilket visserligen inte är dåligt.

LÄSMÅL FÖR MARS

Nya utmaningar inom mina reading challenges för mars. Än så länge har det gått väldigt bra för mig. Har fortfarande dock inte läst The Power, men det ska jag göra nu i mars. Sista chansen!

2021 Month Key Word Reading Challenge: Dear, Ink, Mercy, Fly, Lost, Never, Match, True
The 2021 Diversify Your Reading Challenge: Historical Fiction
The 2021 Diversify Your Reading Challenge Q1: Award Winning
Buzzword Reading Challenge 2021: Time

  • The Power av Naomi Alderman (Diversify: Award Winning)
  • Neverworld Wake av Marisha Pessl (Key Word: Never)
  • This Is How You Lose the Time War av Amal El-Mohtar & Max Gladstone (Buzzword: Time)
  • Ben, Kirke av Madeline Miller (Diversify: Historical Fiction)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *