Serier

Ett avsnitt om dagen | Veronica Mars del 2

Ännu fem dagar har gått och vi har därför fem till avsnitt. Nu börjar det verkligen komma igång på riktigt. Vi får se mer av de olika karaktärerna, och fördjupa oss i dem. Hela Lilly Kane-storyn får vi mer fakta om, och speciellt kring Veronicas mamma som verkar ha mer och mer att göra med fallet än vad vi kanske trodde.

Veronica Mars
Logan och hans pappa Aaron ställer upp sig inför fotograferna

1.06 Return of the Kane

Det blir riktigt spänt i skolan mellan 09ers och icke-09ers när skolvalet kommer upp och Duncan möter Wanda. Trots att Veronica har fortfarande känslor för Duncan väljer hon att hjälpa Wanda, speciellt när det verkar som valet har riggats. Logan hamnar i pressen för dåligt beteende, vilket inte gör hans pappa, filmstjärnan Aaron Echolls glad.

Som vanligt har vi flera intressanta storylines på samma gång. Det är skolvalet där de ska välja vilken elev som ska driva skolan framåt, rikemanssonen Duncan eller Wanda som vill förändra det orättvisa systemet. Duncan vill inte men blir mer eller mindre tvingad. Och Wanda vill det av fel orsak. Efter två val och ett av dem var riggat så vinner slutligen Duncan i alla fall. Och Veronica börjar bli förtjust i honom igen, eller hur? Logan är ett svin, speciellt i detta avsnitt. Men vi får också se hans pappa som också är ett svin, och vi får se honom slå Logan med ett skärp. Är det nu vi ska tycka synd om Logan, trots svineriet.

Veronica Mars
Veronicas granne försvinner och Veronica bestämmer sig för att hjälpa till

1.07 The Girl Next Door

Veronica blir misstänksam när deras granne, en ung gravid kvinna försvinner, och Keith hjälper Veronica att undersöka var hon tog vägen. Logan och Weevil får kvarsittning tillsammans och upptäcker överraskande att de har saker gemensamt. Och Veronica inser att hennes mamma och Jake Kane brukade vara tillsammans i high school.

Det känns som de slängde in storyn om Sara, den unga gravida kvinnan som försvinner, enbart för att slänga in en replik. Nämligen när Keith säger att det krävs mycket av en man att ta hand om ett barn som inte är hans eget… och bara några minuter senare får Veronica reda på att hennes mamma och Jake Kane hade ett förhållande. Dun dun dun… Logan och Weevil börjar umgås tack vare kvarsittningen och inser att de är ganska lika ändå. Och Weevil har en tatuering med Lilly. Dun dun dun…

Veronica Mars
Ibland behöver man en pappa som kan skrämma livet ur irriterande hyresgäster

1.08 Like a Virgin

Ett renhetsprov skickas runt i skolan och flera personer utsätts, bland annat Veronicas vän Meg. Keith hjälper Wallace mamma med en hyresgäst som vägrar lämna och Veronica bestämmer sig för att besöka mannen, Abel Koontz, som sitter inne för Lillys mord.

Det där renhetsprovet är bara så hemskt. Att de använder det för att säga till, främst tjejer, att de är fel och översexuella. Det vill säga en hel del slutshaming. Fast de i Veronica Mars också menar att det är fel. Såklart. Älskar scenen när Keith skrämmer livet ur Wallaces mammas hyresgäst. Ogillar att hon är dock så motvillig i början till familjen Mars. Och Veronica besöker Abel Koontz som hintar att hennes pappa är inte Keith utan istället Jake. Minns ni repliken från förra avsnittet? Dun dun dun…

Veronica Mars
Veronica åker till en kult för att se vad de sysslar med, och framförallt odlar

1.09 Drinking the Kool-Aid

En klasskompis personlighet förändras helt och Veronica undersöker gruppen som han har börjat umgås med och misstänker att det är en kult. Samtidigt som hon undersöker det som Abel Koontz berättade om hennes familj.

Ett väldigt långsamt och avskalat avsnitt. En tidigare 09er och svin, Casey, går med i en kult. Som inte alls är en kult och det visar sig mer att hans föräldrar är vansinniga, hemska och väldigt beroende av pengar och Casey blir sig själv igen. Keith och Veronica har nog sitt största bråk här? I alla fall än så länge. Detta slår Rebecca-krisen. Keith ber Veronica hålla sig borta från kulten, men hon lyssnar inte. Är nog hundra procent på Keiths sida. Betyder det att jag har blivit vuxen? Nu när man börjar hålla med föräldrarna mer?

Veronica Mars
Det är jul hos Echolls och Logan anordnar en pokerkväll

1.10 An Echolls Family Christmas

Logans familj ska ha en stor julfest men det verkar bli en otrevlig sådan när hans pappa får hotbrev skickade till sig som Keith undersöker. Logan i sin tur har ett pokerspel som går fel när Weevil vinner, men pengarna är borta. Och Veronica får hjälpa till att hitta den skyldige innan Weevil får pengarna på sitt sätt.

Julavsnitt i slutet av maj. Perfekt! Tycker detta är ändå lite fint avsnitt. På något sätt. Mycket med Logan och hans familj. Hans pappa blir hotad, och Keith kopplas in. Kan ju inte direkt säga att Aaron inte förtjänade det. Haha. Och Veronica kopplas in när Weevils pengar blir stulna. Här börjar ändå Logan bli lite charmig, trots hans inte så bra kommentarer då och då. Och älskar att båda fallen slutar upp inom samma hus. Perfekt! Och Veronica bestämmer sig för att konfrontera Jake om fotona, och Keith ser de två! Och Jake blir förbannad på sin fru Celeste och skriker bara: ”What did you do?” till henne. Wow. Vad har hon gjort?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.