listor

En höstig lista

Om en frågar mig så börjar hösten 1 september. Om en frågar Google så säger den 23 september – och det är ju idag! Vad passar bättre än att svara på en höstig lista? 

Vad är det bästa och sämsta med hösten?

Hösten är för mig en nystart. Det är mer ett nytt år, än vad nyårsafton är. Jag har energi efter sommaren, viljan att förändra min livsstil. Det är svårt för så fort snön och kylan kommer kryper jag ihop och vill bara försvinna. Men fram tills dess brukar det gå rätt bra. Det bästa med hösten är helt enkelt nystarten, energin och myset. 

Det sämsta är att det är ett uppförsbacke mot mörkret och kylan. Det är trist att vakna upp och börja tända lamporna igen, komma hem när det redan hunnit bli mörkt, halka på blöta löv. 

Vad kommer du dricka i höst?

Te. Jag älskar te. Dricker det dock inte på sommaren eller i slutet av våren. Nu är min te-tid tillbaka och som jag har längtat. På sommaren är det istället iste och gäller, men nu vill jag ha en kopp rykande Earl Grey i min famn. 

Vad gör du om dagarna egentligen?

Jadu, bra fråga! På vardagarna jobbar jag som marknadsassistent. När jag inte gör det försöker jag läsa böcker, se på film och tv-serier, gå på quiz och dricka öl, titta på hockey och anordna spelkvällar med vänner. 

Vad kommer du äta i höst?

Hösten har så bra mat! Har ni också tänkt på det? Plötsligt kan en äta kantarellmackor, goda och mustiga soppor, grytor och äpplepaj. Ser fram emot att laga goda middagar i vårt nya kök. <3

min helg - karin
Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst?

Älskar mina tjocka tröjor mest av allt. Nästan i alla fall. Och en stor favorit är min senapsgula tröja, för det är en av få kläder med färg jag äger. Annars kommer det nog lätt bli min mössa. Var verkligen ingen person som hade mössa förr, men nu har det blivit en självklar plats.

Ditt bästa skönhetstips inför hösten?

Jag är nog personen som en sist ska ta skönhetstips från. Med det sagt, gillar jag att förlägga höstens dova färger med ett mörkt läppstift. Tycker det är fint, tjusigt och perfekt för hösten.

Vad läser du?

Just nu är jag inne på Banned Book Week som ni vet. Så nu är det klassiker som blivit förbjudna någon gång någonstans. Sedan ska jag faktiskt försöka mig på att läsa lite skräckböcker som passar så bra på hösten.

skogen

Vad kommer du att titta på?

Vad kommer jag inte titta på är en bättre fråga! Mitt serieschema ser ni till höger. Annars blir det självklart skräckfilmer som det brukar bli under hösten. Kanske en och annan mastodontfilm under en regnig söndag också.

Ska du resa någonstans i höst?

Vi funderar på lite reser under hösten. Först var det Prag, men det försvann lite. Skulle verkligen behöva och vilja åka till London snart. Möjligtvis i höst. Johans syster och man bor där och de har precis köpt hus. Vill också ta ett besök till mina föräldrars stuga. Det är så härligt att vara där på hösten, speciellt nu när de har en bastu.

Bästa musiken för regniga dagar?

Johan gjorde en väldigt fin musiklista till mig för några år sedan sen som alltid gör mig glad på denna årstid. Annars har jag också en lugn och harmonisk lista som passar utmärkt året runt på en lugn morgon eller regnig dag. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *