listor,  Serier

De bästa serierna | Topplista för 2020

I vanliga fall brukar jag lista serier som kom ut det året, det vill säga nu 2020. Men eftersom jag är tydligen rätt kass på att se serier som hade premiär 2020 har jag ändrat mina egna regler. Istället är det serier som kom ut med någonting under 2020. Ingen gammal serie som jag råkat se i år, utan serier som har släppt antingen den första säsongen eller bara en säsong för året. Det vill säga, återkommande serier.

Hoppas ni har förstått mitt halvdåliga förklaring! Och det blir tyvärr bara en topp fem för jag inte har några andra serier som jag vill sätta på listan.

Kingdom: säsong 2

Blir nästan provocerad att ingen har sett Kingdom. Varför är den inte med på någons topplista? Det är ändå en serie som finns på Netflix så inte särskilt svår att komma åt. Kingdom är en zombieserie som utspelar sig på 1500-talet och den diskuterar väldigt mycket makt. En tredje säsong skulle komma nu 2021, men eftersom ja, världen, så kanske det blir senare. Se min recension här!

The Queen’s Gambit: säsong 1

Serien som nästan alla har pratat om, i alla fall hösten 2020. Bara en otroligt välgjord och vacker serie om schack. Samtidigt mycket mer såklart om missbruk, familj och att vara helt själv i en värld. Kommer troligtvis inte bli en andra säsong på grund av att det var en ”limited serie”, men eftersom den var så populär har de nog inte stängt dörren helt. Se min recension här!

BoJack Horseman: säsong 6B

Sista säsongen av BoJack Horseman delades upp i två delar och den andra delen sändes i januari 2020. Det var ett otroligt fint och värdigt slut på en otroligt fin (och rolig) serie. Kommer sakna BoJack Horseman så mycket ju längre tid det går från att jag såg klart den.

Des: säsong 1

Des är också en säsong-baserad serie som också enbart var tre avsnitt. Kort och gott skulle jag säga. Kommer nog inte minnas tillbaka till Des som en superbra serie, men ögonblicket jag såg de tre avsnitten var en riktigt kul resa. Det var obehagligt utan dess like för att David Tennant är en duktig skådespelare och han vet hur man spelar obehagliga karaktärer helt klart. Se min recension här!

The Haunting of Bly Manor | säsong 2

Vet inte om jag ska hantera den som en första eller andra säsong. Det blir ju en slags fortsättning på The Haunting… men också en enskild serie. Inte lika bra som den första, The Haunting of Hill House, men fortfarande en bra serie. Hade kanske tyckt om den mer om jag inte hade de höga förväntningarna efter den första. Just nu är det osäkert på om det blir en tredje säsong. Mike Flanagan har andra projekt på gång, bland annat ett för Netflix. Så beror nog helt på hur mycket han har att göra. Se min recension här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *