musik

De bästa låtarna från 2019

Äntligen kommer min härliga lista från de bästa låtarna från 2019. Har en hel lista på 20 stycken låtar, men kommer inte gå igenom alla i detaljer. Här kommer de! Vill du se vad jag har lyssnat på under 2019? Såklart du vill, då kan du kolla min lista på den här länken eller så hittar du spellistan längst ner i inlägget.

Här kommer min topp 20!

20. Lil Nas X – Old Town Road
19. Harry Styles – Falling
18. Ratso, Nick Cave – Our Lady of Light
17. Peter Gabriel – Everybird
16. Tacocat – Grains of Salt
15. MANKIND – My Luck Will Change
14. Honeyblood – The Third Degree
13. Vampire Weekend – Harmony Hall
12. Nick Cave & The Bad Seeds – Bright Horses
11. Ghost – Kiss The Go-Goat

Och nu till min topp tio av de bästa låtarna från 2019!

Cage the Elephant
10. Kim Larsen – Den Store Dag

När Kim Larsen dog i september 2018 var saknade såklart stor. Han är en artist som jag förknippar mycket med min mamma. När det släpptes ett album bara ett halvår efter hans död kom det mycket känslor fram. Kanske därför som jag håller en av låtarna väldigt nära mitt hjärta. ”Farvel lille mand til barndommens land. Du kommer aldrig mer’ tilbage.”

9. Cage the Elephant – Ready to Let Go

Måste varit en av låtarna som jag har spelat flest gånger under 2019. Riktigt skönt flow i låten och den är trallvänlig på sin lugna sätt. Uppåt men samtidigt neråt. Jag gillar musik som är skönt att lyssna på och detta är verkligen en sådan låt.

8. Catfish and the Bottlemen – Longshot

Har lite svårt att sätta ord på varför jag gillar den. Den är lite halvtrockig, svängig och bara skön. Mina favoritord när det kommer till att beskriva musik om ni förstår. Har nog inte hört något av Catfish and the Bottlemen innan detta, och har hört att det ska vara så mycket bättre. Måste ta tag i detta snart.

Interpol
7. Interpol – Fine Mess

På samma sätt som låten innan har jag inte hört något av Interpol innan och har hört mindre bra om denna låt. Väldigt speciellt. Får helt enkelt gräva mig ner i deras tidigare låtar.

6. Billie Eilish – bad guy

Det är nästan svårt att tala om musiken under 2019 utan att nämna Billie Eilish. Vem gillar inte henne? Alla borde göra det. Tycker jag. Bad Guy är en härlig låt som är glad, mörk, dansvänlig och skön att lyssna på. Perfekt!

5. Rammstein – DEUTSCHLAND

När resten av befolkningen talade om Billie Eilish så var det självklart Rammstein som var snackisen runt omkring mig. Otroligt roligt album som de släppte med bland annat Deutschland. Blir inte heller av med låten då ”mitt” hockeylag har låten som intro nu.

Hurula
4. PUP – Kids

När jag är klar med detta inlägg ska jag verkligen gå igenom vad PUP har gjort mer. För detta är så himla bra! Det känns som gammal hederlig punkrock fast i modern tappning. Trummorna, och hur han nästan prat-sjunger. Klassiskt men ändå modernt.

3. Raring – Jeansjacka

Rarings första album blev en hit hos mig. Tidigare har de bara släppt singlar och EP:s. Alltså, kan bara Raring bli ett band som fler hittar? Det är så himla bra. Svensk rock när det är som bäst. Det luktar sommarkvällar och dans

Raring
2. Hurula – Husen här ute

Det var väldigt nära mellan ettan och tvåan. Tvåan fick till slut bli Hurula med hans låt Husen här ute. Det är få låtar av Hurula som jag inte bli imponerad av så jag borde verkligen älska allt han gör. Och det gör jag också.

1. Raring – Våra Sista Andetag

Raring igen? Två låtar på en och samma lista? På plats tre OCH ett? Ja, ja och ja. Förstår ni när jag säger att folk måste börja lyssna på Raring? Det är verkligen så bra som jag säger. Annars skulle jag inte ha dem två gånger på den här listan, eller så högt upp. Svensk rock, trallvänligt och jag vill bara ha en uteservering igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *