Serier

Crisis on Infinite Earths | Supergirl, Batwoman och The Flash

Än så länge har det gått tre av fem avsnitt inom crossovern med Arrow, The Flash, Supergirl, DC’s Legends of Tomorrow och Batwoman. Blir bara fler och fler serier för varje gång. Men antar att det är snart slut med det… De kommande två avsnitten sänds i januari. I väntan på det går vi igenom vad som har hänt, och vad jag tycker hittills. 

Jag brukar älska dessa avsnitt, men jag är mindre taggad denna gång. Kanske för att många serier inom Arrowverse har varit sämre i år och den enda jag faktiskt tittar på varje vecka är Supergirl. De andra var jag tvungen att se ikapp nu innan jag kunde se dessa avsnitt. Det säger ju en hel del ändå. Men de öppnar upp rätt starkt ändå.

Earth-38 (där Supergirl lever) håller på att gå under. Men det är inte bara hennes planet, utan hela världen. En katastrof är på väg, och den börjar med Argo City där Clark och Lois lever det enkla livet med deras nyfödda son Jonathan. De skickar iväg sonen som de skickade en gång iväg Clark och Kara. Jag trodde detta var sista gången vi fick se dem. Men Harbinger (Lyla) tar med sig Clark och Lois till Kara i hennes jobb att samla ihop alla hjältar. Oliver, Mia, Barry, Ray och Sara anländer snart till Kara. De måste alla hjälpas åt för att stoppa den stora katastrofen. 

Barry och Oliver har fint möte som vanligt. Oliver berättar att han har gjort en del med Monitor om att han dör så klarar sig Barry och Kara. Barry däremot vet om att han kommer dö – och har förberett sig hela säsongen på detta. Oliver blir sur på Monitor som säger att deras avtal gällde förra årets crossovern och inte denna. Touché!

Första planen är att få alla människor från Earth-38 till Earth-1. Alex ber motvilligt om hjälp till Lena. Och det går rätt bra. Men Oliver stannar kvar och fortsätter slåss mot några skuggdemoner (av något slag) och han offrar sig… och dör… Blev väldigt förvånad att Oliver dog här. Jag menar, han ska ju dö, men kanske inte i första avsnittet och kanske det borde ske i hans serie. Och såklart de skulle gör att han inte dör.

Sedan kom Batwoman avsnittet där hon självklart ska få större utrymme. Tyvärr bryr jag mig inte om den karaktären så alla de scenerna bara rann av mig direkt. Sorry not sorry. Clark, Lois och Iris ger sig iväg och letar efter Paragon of Truth som ska vara en version av Superman och vi får se Tom Welling i sin gamla roll igen. Det är rätt fint, och jag antar att alla Smallville fans uppskattade det mycket. Men han är inte den de söker utan istället är det Brandon Routh som är Superman, en karaktär han faktiskt har spelat innan han blev Ray Palmer/The Atom i detta universum. 

I sin sorg efter att Oliver död kan det hända att Sara, Barry och Mia kommer på den dummaste planen någonsin. De tillsammans med Constantine ska få tillbaka Olivers själ. Diggle hoppar sedan på tåget i sin skuld att han inte var närvarande när Oliver dör. Det leder dem till ingen mindre än Lucifer (en serier jag inte ser på men blev nyfiken på). 

När Ray och Cisco äntligen möts kan de nu hitta vilka de andra Paragon är. Barry är Love och J’onn är Honor. Så nu slipper de resa och försöka lista ut vilka de andra är. Förutom den sista, Humanity. Det är en professor, Ryan Choi (hej Kevin Tran från Supernatural), som blir osäker på att hjälpa till. För om världen håller på att gå under vill han såklart vara med sin familj. 

Det blir såklart lite kaos och till slut kommer alla sju paragonerna till The Vanishing Point, den säkra platsen för apokalypsen. Men det blir ännu mer kaos när Routh-Superman dör och ersätts av Lex Luthor som blir den nya Paragon of Truth. Jag är faktiskt rätt trött på Lex Luthor men har förstått att andra älskar honom. Och det är lite jobbigt att ha två stycken Ray Palmers-ish i en serie. Så kanske var lika bra. 

Jag trodde inte att Black Lightning skulle vara med i crossovern. Men de slängde in Jefferson som hastigast. Han fick några fina scener med Barry men tyckte det var lite slarvigt gjort. Han fick ingen direkt story, utan alla var bara döda och han ska hjälpa till. De hade kanske varit mer ok om folk såg den serien, men faktum är att Black Lightning är den serie med minst tittare. Kul att den kommer med – men samtidigt om det inte ska vara på riktigt kanske de lika med hade kunnat skippa det. 

Som sagt brukar vara mer taggad på denna typ av avsnitt. Men mest på grund av att det är kul att se karaktärerna integrera med varandra. Som Oliver och Barry. Tyvärr fick de inte jättemycket scener tillsammans. Kanske kommer i de andra avsnitten. Kara och Kate har fina scener dock och trots att jag inte bryr mig om Kate gillar deras vänskap. Påminner lite om vad Kara och Lena var, och borde ha varit. 

Nästa avsnitt kommer den 15 januari med först Arrow och sedan för att knyta ihop säcken med DC’s Legends of Tomorrow samma dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.