Crawl
Filmer

Crawl | Familjedrama med alligatorer

Tack Twentieth Century Fox för recensionsexemplaret

DET FINNS EN del filmer som är precis vad de utspelar sig för att vara. Crawl är en av dessa. Vi ser redan i trailern att det kommer vara överdrivet och att huvudpersonen bör dö redan femton gånger. Det är ingen klockren film som kommer gå till historien, men det är en riktigt bra popcornfilm. Underhållning, spänning, monster och ett rätt fint familjedrama mitt i allt.

Crawl
Foto: Sergej Radović / Paramount Pictures

När en massiv orkan drar sig in över Florida, bestämmer sig Haley för att trots evakueringen för att leta upp sin pappa som inte svarar i telefonen. Hon finner honom skadad i källaren i barndomshemmet där han har fastnat på grund av alligatorer. Orkanen är nu det minsta problemet de har.

Lite som Hajen… fast på land

Crawl går tillbaka till grunderna när det kommer till en okomplicerad, rakt på rödbetan monster-skräck. Därför den är kort och koncist utan några större djupa grunder som lätt skulle kommenteras. Som det ofta gör med nya filmer som har med naturfenomen – klimatet. Här har de inte tid för det. Allt som visas har en grund. Haley är passande nog en simmare och hennes pappa – vars relation har blivit spänd – har varit hennes tränare. Mitt i katastrofen finner han utrymme att pusha på sin dotter precis som när hon var liten.

Sammanfattningsvis är Crawl en underhållande film som jag ändå tycker är sevärd. Speciellt om man gillar liknande filmer. Som kanske inte alltid tar sig själv på stort allvar. Men som fortfarande har en bra grund och coola monster. Alligatorer är ändå rätt skrämmande. Lite som Hajen… fast på land.

Titel: Crawl
Medverkande: Kaya Scodelario, Barry Pepper, Morfydd Clark
Längd: 1 tim 27 min
Land: USA, Serbien och Kanada

Regissör: Alexandre Aja
Genre: Action, Drama, Horror 
Premiär: 2019
Bechdel test: Icke godkänd
Mitt betyg: ★★★

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *