listor

Booktober | Höstlista

Att romantisera hösten verkar vara min grej. Därför fortsätter jag gärna det med en lista om böcker (mest i alla fall) som jag hittade hos Bokprinsessorna där Lena och Pernilla svarade på samma frågor. Är ni intresserade av att läsa deras svar, tryck här! Vill ni läsa mina svar på en höstig lista om böcker, fortsätt!

Berätta vad din favoritgrej är med hösten?

Vad är inte min favoritgrej med hösten? Jo, mörkret. Men det var inte frågan. Utan vad är min favoritgrej. Nästan allt! Hur löven ändrar färg, tjocka tröjor, mina skor, mina jackor, att jag snart får ta på mig mina handskar, kanske en mössa (inte än dock). Blir plötsligt helt kär i färgen gult, speciellt senapsgult. Fått dille på läppstift igen – tänk er ett riktigt mörkt. Wow. Såklart att dricka te. Hockeysäsongen är igång. Halloween och vi ser på skräckfilmer. Sätta sig i soffan med en fluffig filt (eller täcket, om man är tillräckligt busig) med en bra bok. Eller jag vet, mustiga soppor och grytor.

skogen
Vilken bok påminner dig om skolan?

Jan Guillou bok Ondskan. Läste den i sjuan som en bok hela klassen skulle läsa. Minns verkligen hur olidligt jag tyckte det var att vi var tvungna att lyssna på ljudboken den första lektionen. Samtidigt som vi hade boken framför oss. Guillou som läser boken själv läste långsamt att jag läste i förväg, väntade, läste i förväg. Alternativt En världsomsegling under havet av Jules Verne som jag läste på mellanstadiet när vi skulle läsa klassiker.

Vilket bokomslag påminner dig om hösten?

Skulle nog säga Harry Potter och de vises sten. Inte för att omslaget skriker höst utan för att boken gör det för mig. (Filmen är mer jul).

Harry Potter
Vilken skräck/Halloween bok är din favorit?

House of Leaves av Mark Z. Danielewski som är den enda boken jag har tyckt är lite läskig hittills. Men jag hoppas kunna förändra det i år!

Har du någon favorit Halloween eller skräckfilm?

OM jag har. Såklart jag har – men jag vill inte berätta i förväg. Istället får ni hålla koll på bloggen när jag listar min topp 100. Ni finner alla under taggen: Topplista: Horror.

promenad
Vilken bok ur höstutgivningen ser du mest fram emot?

Jag är så dålig på att ha koll på utgivning av böcker. Mest för jag känner att jag har bättre koll på den utländska, och vet aldrig när de släpps i Sverige. Men har inte stenkoll på utländska heller för den delen. Men däremot vet jag att The Invisible Life of Addie LaRue av V. E. Schwab precis kom ut och den har jag ändå på min TBR-lista.

Vilken film som har premiär nu i höst ser du fram emot?

Knappt någon film som har premiär nu i höst. Vill se Dune, men den blev framflyttad till hösten 2021. Som mycket annat. Däremot Roald Dahls Häxorna kommer nu i oktober till HBO om jag inte minns fel. Vet inte när Another Round kommer men den hade premiär i Danmark i september och tror den har premiär i oktober i Norge. Därför borde den komma till Sverige också. Den ser jag fram emot! Kanske inte kommer på bio… inte den typen av film. Men bion måste väl bli halvt desperata efter filmer?

Har du några böcker som du vill hinna läsa nu i höst?

Väldigt många! Har kommit in i en skräckperiod även i bokformat. Inte bara alla skräckfilmer vi ser på nu. Utan jag försöker hitta en bok som jag blir livrädd för. Får se hur det går nu i oktober!

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *