Böcker

Bokrecension | May We Be Forgiven

HAROLD SILVER HAR spenderat hela sitt liv med att se sin yngre bror, George, bli mer och mer framgångsrik. Nu som en högt uppsatt tv-chef, gift sig med en eftertraktad fru, två barn och ett vackert hem i en förort till New York. Men Harry, som jobbar som historiker, vet att George har en mordiskt humör, och när George tappar kontrollen blir resultatet så chockerande att de båda bröderna slängs in i ny liv. 

Harry finner sig plötsligt i ett nytt liv där han ska vara förälder åt sin brors två barn, och faller djupt ner i uppgifter han aldrig trodde han skulle behöva vara, och försöka hantera rollen som förälder.

Den börjar väldigt bra! Det är saker som händer hela tiden och som läsare har en ingen idé om vad som kommer hända på nästa sida. Spännande. Många känslor. Det är en hel del hemska saker som sker. Som sagt, det är riktigt bra. Jag önskar att den kunde stanna kvar där, och kanske inte känna att den behöver vara längre. För ju mer, desto mer sämre saker skedde.

Hoppar rakt in i historien

Någonstans där i mitten blir allt för mycket. Det kastas in storylines som inte hade behövt vara där. Det kastas in människor som en knappt lär känna, och som en ännu mindre bryr sig om att vilja lära känna. Det finns fantastiska karaktärer – så låt oss känna dem istället!

Jag vill knappt ens tala om den där dumma israel-agent-storylinen som plötsligt kom in i boken. Så upprörd är jag av den. Varför? Det behövdes verkligen inte. De gick verkligen utanför ramen över hur boken var, och vad den kunde vara. Idiotiskt.

Fanns fina stunder också,

Det fanns ändå många bra saker! Den har en bra början. Den har bra karaktärer, och en vet inte riktigt hur den ska sluta. Sedan finns det väldigt många fina scener som bygger upp relationerna ännu mer. Harry & barnen är ju bara för underbara tillsammans. Älskar samtalet som Harry hade med Ashley när hon fick sin första mens. Klockrent! Så den har fina stunder, även om den ibland kastade sig utanför ramen.

Är ni nyfikna på May We Be Forgiven tycker jag att ni ska läsa den. Men har lite svårt att säga vem den passar till. Den vann Women’s Prize for Fiction år 2013 och det är ju alltid något.

Titel: May We Be Forgiven
Serie: –
Sidor: 480
Genre: Fiction
Mitt betyg: ★★★

Författare: A. M. Homes
Utgiven: 2012
Format: Inbunden
Land: USA
Goodreads betyg: 3,66

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *