Böcker

Bokrecension | Det som göms i snö

Det som göms i snö är en del av Bonniers Årets Bok. Klicka här för att rösta på Det som göms i snö.

ETT OTROGET KÄRLEKSPAR sätter sig i bilen för att hitta en avskild mötesplats. En ung, vilsen kvinna får oväntat lift av en främling. En man kör för fort på de snötäckta vägarna. Alla inblandade har passerat samma ravin. Men bara en har kört någon av vägen, bara en har lämnat någon att dö. Från att inte ha känt till varandra knyts de samman av en eskalerande våldsspiral, och fastän ingen av dem känner till hela bilden är det ändå någon som vet tillräckligt för att berätta historien. 

Jag har inte läst någonting av Carin Gerhardsen innan. Har hört talas om Hammarbyserien, och att den är uppskattad bland många. Därför är det med förväntningar jag påbörjade boken. En del av mig gillade den, och en annan del gillade den inte alls. Det är ofta så för mig att jag känner mig kluven.

Trodde att jag hade hela handlingen framför mig när jag började läsa. Det hela kändes självklart. Men så fel jag hade. Det var en helt del vändningar som skedde, och till slut fann jag mig att jag inte hade någon koll på vad som faktiskt hade skett. Det förutsägbara slutet var sedan länge borta. Detta var väldigt intressant. Att verkligen lura in en läsare att den tror den har svaren till att motbevisa det gång på gång. Detta gillade jag.

Det jag inte gillade var ändå de korta kapitlen. Jätteskönt när en var supertrött och ville läsa en stund, eller att en kunde läsa ett par kapitel på en kort tio minuters bussresa. Men det gjorde att jag kom ur berättelsen gång på gång. Jag ville följa en karaktär längre. Det kände som jag aldrig riktigt fick möjligheten att lära känna dem. Veta vilka de var, och varför de agerade som de gjorde. För ibland gjorde några karaktärer vissa beslut som jag inte alls förstod, och som gjorde att jag tyckte mindre om boken. För de var konstiga och inte tillräckligt förklarande. Svårt att säga utan att säga för mycket om handlingen och vad som sker.

Titel: Det som göms i snö
Serie: –
Sidor: 366
Genre: Crime
Mitt betyg: ★★

Författare: Carin Gerhardsen
Utgiven: 2018
Format: E-book
Land: Sverige
Goodreads betyg: 3,67

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *