Böcker,  månadssammanfattningar

Böckerna jag läste i februari 2020

Sex böcker under februari som är årets kortaste månad. Det ser ju därför lovande ut för framtiden. Lyssnade på två stycken, de av Karin Smirnoff. Och jag börjar förstå grejen med ljudböcker. Sakta men säkert. Men föredrar fortfarande fysiska böcker såklart.

Böckerna jag läste

  1. Call me by your name – André Aciman | ★★★
  2. Den utvalde – Lois Lowry | ★★★★★
  3. Jag for ner till bror – Karin Smirnoff | ★★★★
  4. Ett amerikanskt äktenskap – Tayari Jones | ★★
  5. Vi for upp med mor – Karin Smirnoff | ★★★★
  6. Emma – Jane Austen | ★★★★ | ♲

Mitt Goodreads-mål

22 %

Jag har nu läst 12 böcker av 55 som är mitt mål i år. Det betyder 22 procent och att jag ligger framför schemat med hela tre böcker! Wow, det känns bra nu.

Bästa och sämsta

Den bästa blev Den utvalde för februari. Det var en bok som förvånade mig och som fick mig att tänka till. Ni kommer få läsa mer om varför jag gav den högsta betyg i kommande recension. Den sämsta blir Ett amerikanskt äktenskap som jag blev besviken av. Mer om den såklart i kommande recension.

Planer för mars

De släpper snart nomineringarna av Women’s Prize och därför har jag påbörjat ett litet projekt som kallas ”läser de tidigare vinnarna som jag hittade på mitt lokala biblioteket”. Den första har jag redan läst – Ett amerikanskt äktenskap, och fortsätter nu i mars.

Antal böcker: 6
Antal sidor: 2049
Läst på svenska: 5
Ljudböcker: 2
Könsfördelningen: 83 % av kvinnor

Medelbetyg: 3,66
Läst tidigare: 1
Läst på engelska: 1
E-böcker: 0
Länder: Sverige, England och USA

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *